Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

На Житомирщині 13-річний школяр врятував у пожежі стареньку бабусю. ФОТО

Ризикуючи власним життям,13-річний підліток врятував у пожежі літню жінку, яка самостійно майже не ходила у селі Дружбівка, що у  Житомирській області.

Надзвичайна подія трапилася ще у переддень Нового року, проте про героїчний вчинок рятувальникам стало відомо лише 2 січня.

Як з’ясувалося, 13-річний Віктор Ващенко, йшов по вулиці села Дружбівка побачив дим з вікна приватного будинку. Хлопець одразу побіг до оселі, яка була вже вся задимлена. Він знав, що там сама проживає 88-річна пенсіонерка, яка майже не пересувається. Жінку обслуговують соціальні працівники.

Зачерпнувши відро води з криниці на подвір’ї, юнак побіг всередину та вилив його у сінях і почав шукати господиню. Бабуся сиділа на ліжку в одній із кімнат. Хлопчина вивів її на вулицю і побіг повідомити про пожежу сусідам та онукові, що проживає в кінці вулиці.

В цей час пенсіонерка сказала, що в оселі повинен бути ще один її онук із Києва. Селяни зателефонували на «101» та пішли на пошуки чоловіка.

Онук, орієнтовно 40-річного віку, спав на ліжку в дальній кімнаті. Селяни розбудили його та вивели з оселі. Ні бабця, ні її родич медичної допомоги не потребували, сусіди відвели їх до себе.

На момент прибуття вогнебрців полум’я вже повністю охопило деревяну оселю із середини та половину даху. Пожежу гасили щонайменше 5 годин. Причину виникнення загоряння та усі обставини встановлюють фахівці.

Що стосується юного героя, то його чекає нагорода від рятувальників, а також номінація на участь у Всеукраїнській акції «Герой-рятувальник року.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

X