Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Чому досі не довели вину бійців Беркуту по справах Майдану

Олексій Якубін Кандидат політичних наук

Усі статті

      Вину беркутівців у справах Революції Гідності не доведено тому, що ми бачимо високий відсоток політики у справах всього Майдану. Цей відсоток політики впливає на перебіг розслідування, на судові рішення, на підготовку таких судових рішень, які виносяться.

     Ми бачимо, що не зважаючи на обіцянки влади розслідувати за місяць, за два, за три, минуло вже п’ять років. Значна частина справ перебувають у стані розслідування, і зараз на Майдані починають проводити слідчий експеримент. Пройшло п’ять років, а лише зараз розпочали слідчий експеримент.     

     У мене складається враження, що є чітке небажання діючої влади розслідувати ці справи. Напевно, ця ситуація не така чорно-біла, як подавалося владою одразу після Майдану. Влада не хоче, щоб певні речі зруйнували цілісну картину. Адже якщо зникнуть беркутівці, майданівці, то зникне одне з джерел легітимності влади. Тому ми бачимо такий процес затягування.                

     Ключове тут є небажання влади активно розслідувати тому, що можна вийти на самих себе. Ймовірно, що владі не вигідно, щоб ситуація з Беркутом нормалізувалася. Вигідно використовувати демонізований образ, хоча це скоріш підточує імідж влади.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X