Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Чи мають бути у Києві вулиці Бандери та Шухевича?

Володимир Фесенко Директор Центру політичних досліджень "Пента"

Усі статті

     Питання про скасування перейменування проспектів Бандери і Шухевичу – дуже делікатне. Я категорично проти такого рішення суду. Взагалі, дійсно ситуація з ухваленням цього рішення Київрадою була проблемною. Я думаю, що це було зроблено поспіхом і не дуже вдало, адже не всі кияни підтримували це.                       

     Але зараз спроба через судове рішення повернути колишні назви цим проспектам – сприймається як політичний реванш. Це в свою чергу посилює конфліктність у суспільстві та створює як правові, так і політичні проблеми. Тому до таких судових рішень я ставлюсь негативно. Вони роблять шкоду для авторитету судової влади, посилюють недовіру до судів, провокують нові гострі конфлікти.

     Якщо у майбутньому приймати подібні рішення, то треба мати чіткий алгоритм. Таким рішенням мають передувати широкі громадські консультації, а вже після того голосування в міських радах. Ситуація зараз лише посилює старі конфлікти та породжує нові. Це  працює проти інтересів країни, та проти правової і політичної стабільності в країні.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X