Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

В Україні ніхто не дискримінує російськомовних!

Андрій Кокотюха письменник

Усі статті

           В Україні жодних дискримінаційних законів проти російської мови не існує взагалі. Особливо, якщо брати до уваги останні події у Бахмуті, де людину вбили, через українською мову.

           Чомусь Венеційська комісія, яка вважає, що мовний закон порушує права нацменшин, до жодної держави не закидає таких претензій, крім України. Якби була моя воля, то я відповів Венеційській комісії, що вона проводить дискримінаційні рішення проти України.

           За весь час існування України російську мову ніколи не забороняли, хоча подібні маніпуляції були. Наприклад, у 1999 році вийшов роман російського письменника Юрія Полякова «Замыслил я побег». Так от у ньому є абзац, де сказано, що герой роману спробував влаштуватися в Україні на роботу до наукової установи. Проте, його не взяли, через незнання української мови.  Це брехня! Щоб в Україні когось не взяли на роботу або через незнання української, або через знання російської - неможливо навіть у науковій фантастиці.

          Я вважаю, що в Україні взагалі дискримінаційна політика введеться виключно по відношенню до української мови, а ніяк не російської.
 

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X