Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Чому розбився літак МАУ в Ірані? Основні версії і загадкові питання

Анна Маляр Юрист-кримінолог, кандидат юридичних наук

Усі статті

         Висновки щодо причин авіакатастрофи можуть робити тільки експерти, а ми можемо ставити питання і розмірковувати.

         Отже, питання:

              1. Щойно на брифінгу прем"єр-міністр відмовився коментувати заяву Посольства України в Ірані про те, що літак зазнав несправності двигуна, і аварія не була викликана "тероризмом". Тим часом цю заяву цитували всі світові інформагентства. Питання - українське посольство просто некомпетентне аж до такої межі чи посольству хтось дав вказівку так коментувати?

              2. Хто загинув на борту? Посади і рід занять цих людей може дати нові версії. 63 громадянина Канади - це ж не туристи, скоріше за все. В Ірані, скажімо, дислокувалась до сьогодні Канадська Операція IMPACT, яка почалася, коли Збройні сили Канади підтримали Глобальну коаліцію для остаточного розгрому Даешу в Іраку та Сирії. Також в Ірані дислокується місія НАТО. 82 загиблих громадяни Ірану - хто вони? Чи не було серед них осіб причетних до ядерних розробок чи, скажімо, осіб, причетних до організації 13 способів помсти американцям, про які вже заговорили в Ірані.

             3. Хто ті двоє, які чомусь не полетіли, хоч і придбали квитки?

             4. Чому наш прем"єр-міністр говорить, що сьогодні вночі ще не було підстав забороняти польоти українській цивільній авіації і що події надто стрімко розвивались. Весь світ ще 5 днів тому знав про загибель іранського генерала і весь світ тільки й говорить про небезпеку третьої світової та конфлікт США з Іраном. Питання - нашій владі дійсно 5 днів замало для тримання ситуації під контролем та прийняття миттєвих рішень і їх просто немає на місцях, всі на новорічному відпочинку. Чи все ж таки розуміли небезпеку, але 4 рейси МАУ на тиждень до Тегерану - який не який, а прибуток?

            5. Наш літак МАУ приземлився в Тегерані сьогодні вночі о 1.05 а вирушив у зворотньому напрямі о 5:15 . Протягом цього часу відмінив свою посадку в Тегерані лише рейсовий літак Іранських авіаліній з Лондону. Збіг це чи ні - треба також розібратись слідчій комісії.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X