Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Всі, хто критикують відеофіксацію порушень ПДР – потенційні порушники!

Олег Назаренко Директор «Всеукраїнської організації автоімпортерів і дилерів

Усі статті

           Введення відеофіксації порушень правил дорожнього руху я однозначно підтримую. Це європейські норми.  Немає жодної країни в ЄС, в якій би відеофіксації не було. У 2009 році вже хотіли ввести відеофіксацію, але тоді не було для цього підстав. Зараз таких підстав достатньо, адже у 2014 році була підписана угода з ЄС, згідно якої ми маємо виконувати європейські директиви, у тому числі і стосовно безпеки дорожнього руху. Ми не можемо прагнути європейських зарплат, європейських доріг, а не виконувати європейських законів, які зокрема передбачають відеофіксацію.

          Наступний момент. Часто коли порушників штрафують поліцейські, спрацьовує особистий фактор: зупиняють, наприклад, чиновника, народного депутата, поліцейського, «сбушника» тощо, вони користуються фразою «я свій, брат», і поліцейські не штрафують таких. Камера не визначає посаду водія-порушника і виключає особистий фактор. Так само і у Європі, штрафували і прем’єр-міністра і політиків, і чиновників. Ми всі рівні перед законом, і цю рівність надають саме камери фіксації.

          Камера повинна робити профілактику. Завдання відеофіксації не зібрати більше порушників, а профілактика, тобто попередити порушника і змусити дотримуватись правил дорожнього руху.

          І насамкінець, мені не зрозуміла реакція багатьох на відеофіксацію. Якщо я не збираюсь ґвалтувати, вбивати, красти, то мені все одно, яке покарання за ці порушення. Так само, мені все одно на фіксацію, я не збираюсь порушувати. А отже, виходить, що всі, хто критикує появу відеофіксації - це потенційні порушники.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X