Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Опитування Зеленського у день виборів – не порушує Конституцію

Всеволод Речицький конституційний експерт Харківської правозахисної групи

Усі статті

                Я підтримую ідею Володимира Зеленського стосовно проведення всенародного опитування. Зараз таке враження, що Президента підозрюють в найгірших намірах. І це все виглядає штучно.
               Таке опитування не порушує норми Конституції України. Адже в Конституції не написано, що президент має право їсти борщ, і це не значить, що він не може його їсти. Насправді, це якесь божевілля. Такий хайп піднімають малодосвідчені юристи і не дуже освічені журналісти. Це просто перетин межи розумного. Конституція дійсно описує повноваження Президента, у нас немає закону про повноваження Президента. Але це не означає, що Конституція обмежує свободу Президента вчиняти вільні громадянські дії і вдаватися до вільних громадянських ініціатив. Конституція нагадує Президенту, що він повинен робити, і водночас що він може робити, але не обмежує всієї свободи Президента.

               Українці робляться вже смішними. Настрій в суспільства такий: щоб не робилося, все не так. Чи він проявить ініціативу? Чи навпаки не проявить? Звинувачення в бік Президента будуть завжди.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X