Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Карантин вихідного дня не уб’є бізнес, а врятує життя українців!

Валентин Гладких Кандидат філософських наук, експерт ГО «Слово і Діло»

Усі статті

            Для мене цілком очевидно, що на сьогоднішній день жодна країна в світі не напрацювала ідеальної моделі вирішення проблеми поширення коронавірусу. 
Якщо подивитися на європейські моделі, то всюди застосовувались певні обмеження. Чи вони потягнуть певні негативні наслідки - потягнуть, звісно! Але є пріоритет цінностей! Потрібно пам’ятати мертвим гроші не потрібні. 
             Питання треба ставити в іншій площині. Треба думати, як мінімалізувати ризики для великої кількості громадян України заразитися або загинути від небезпечної хвороби. І ось це питання номер один! Саме тому і доводиться вводити певні обмежувальні заходи. Чи потягнуть ці заходи економічні наслідки - звісно! Тому треба думати, як мінімалізувати економічні наслідки при введені певних обмежень. А ці розмови, що обмеження вб'ють малий чи середній бізнес - це безвідповідальність! Це самообман. Що ви хочете? Щоб Варховна Рада на законодавчому рівні визнала, що коронавірусу не існує? Ну тоді не існує і хворих, а тому і не повинні бути розмови, що не вистачає ліжок у лікарнях чи апаратів штучного дихання. Це абсурд! 
               Висновки прості. Я підтримую запровадження карантинних заходів. Це прояв адаптивного карантину, про який всі говорили. Обмежувальні заходи запроваджуються з урахуванням економічної ситуації та ситуації по поширенню вірусу.

 

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X