Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Чи треба легалізувати вогнепальну зброю в Україні?

Борис Захаров Керівник адвокаційного центру УГСПЛ

Усі статті

              Зараз активно обговорюють законопроєкт про легалізацію зброї. Але тут є декілька моментів. По-перше, в  Україні вже легалізована зброя. Тут мова йде про зберігання, носіння короткостволів і про підстави, на яких взагалі дається дозвіл на зброю.

             На мою думку, якщо ми говоримо про право народу на повстання, на демократію, - ми повинні розуміти, що зброя є невід’ємною частиною права захиститися від диктатури, від посягання на свободу.

             Зараз, коли ми говоримо про кількість зброї на руках, і нелегальної в тому числі, ми розуміємо, що вже безпеки ніякої нема. Всі хто, захоче мати зброю, легальну чи нелегальну, вони її матимуть. Тому мова йде вже про захист безпеки.

             Я вважаю, що в нинішніх умовах треба легалізувати зброю повністю. Єдине що, я б це робив одночасно з реформою оборони. Я собі уявляю таким чином, що право  на зброю, повинні мати тільки ті люди, які пройшли тренування з безпеки, взагалі тренування зі зброєю. Ми можемо взяти приклад у інших країн. Наприклад, модель швейцарської армії. Тобто обов’язково воєнні повинні проходити курс молодого бійця, і далі тільки професійна армія. Одночасно з цим, після курсу молодого бійця, всі, хто пройшов цей курс повинні мати право на носіння, зберігання зброї.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X