Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Підвищення штрафів за нетверезе водіння не дасть позитивного результату!

Вадим Володарський Автоадвокат

Усі статті

            На мою думку, підвищення штрафів за нетверезе водіння не дасть позитивного результату. Люди здебільшого сідають п’яні за кермо у двох випадках. Це або водій знаходиться у тому стані, що просто не розуміє, що робить, або ж сподівається, що йому пощастить і вдасться уникнути відповідальності. А тому розмір штрафу для водіїв суттєвої ролі не відіграє, адже вони все одно не збираються їх платити.

          Я сумніваюся, що це вплине на поведінку тих людей, які мають звичку їздити п’яними. Взагалі, якщо глянути статистику, частка ДТП з водіями у стані сп’яніння - не така велика, як іноді здається. Ситуації на дорогах не зміняться, навіть якщо ми повністю позбудемося п’яних водіїв.

        На жаль, такий законопроєкт не принесе позитивного результату, а лише  проблеми тим, хто п’яним за кермо не сідає. За мою практику, щонайменше половина тких протоколів складається на тверезих водіїв. А тим більше, деякі розділи законопроєкту можуть дати можливість для свавілля з боку поліцейських. Наприклад, цікавим є розділ, де вилучаються обов’язкова присутність свідків при складанні протоколу. І ми можемо зіштовхнутися з проблемою притягнення невинних до відповідальності.

 

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X