Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

9 травня – свято чи танці на кістках десятків мільйонів загиблих?

Олексій Якубін Кандидат політичних наук

Усі статті

             Чи потрібно залишити свято 9-го травня? Соціологічні опитування показали, що більше 80% наших громадян вважають День Перемоги святом родинним і суспільним. Оскільки, у нас в державі є традиція святкувати його, то цей день треба так і залишати святковим. Більше того, таке свято існує не лише у нас. І тут мова не про Росію. Наприклад, Ізраїль нещодавно зробив 9 травня Днем Перемоги та офіційним святом.   

              В свою чергу Франція та Великобританія святкують День Перемоги 8-го травня. Саме восьмого травня, через питання про дату підписання акту капітуляції нацистської Німеччини. В радянському союзі рахували за московським часом, а на заході за іншими часовими поясами. Але важливо, що у Франції та Великобританії святкують саме, як День Перемоги, а не День Примирення. А якщо зважати на той факт, що Українська держава стала можливою завдяки результатам ІІ Світової Війни, то варто навпаки більш активніше пропагувати такий день.

              На мою думку, держава мала б не віддавати це свято іншим країнам і нівелювати ним, а робити наголос на цьому святі. Тим паче, що наша країна найбільше постраждала від нацистсько-фашистської окупації: знищення людей, матеріальних цінностей тощо. І якщо дивитись на думки людей, які були тоді у лавах Червоної армії, визволяли Україну і світ, то вони це однозначно сприймали як День Перемоги.
 

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X