Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Вводити в Україні паспорти вакцинації – це грубе порушення прав людини!

Ростислав Кравець кандидат юридичних наук

Усі статті

                Введення ковідних паспортів в Україні жодним чином не вплине на попередження розповсюдження  короновірусної інфекції. А що ж саме вони будуть давати в Україні?

                Якщо брати євроспільноту, то звичайно у них ковідні паспорти - для сприяння розвитку туризму. Якщо ми говоримо про Україну, то це про марне витрачання державного бюджету на створення нових реєстрів, документів, адміністрування, що жодним чином не впливає на розповсюдження коронавірусу.

                 Що стосується прав людини, то, звичайно, вводити ковід-паспорти, коли на 100% не можна забезпечити населення належним щепленням - буде обмеженням прав людини. Наприклад, завтра всі вирішать отримати ковіді паспорти, а яким чином це зробити, якщо немає щеплень? Також незрозуміло, чи буде вистачати вакцин для тих, хто вже вакцинувався першою дозою? Чи буде це та ж вакцина, чи буде чергова копія, яка нібито підходить до цієї вакцини?

                Тому, на мій погляд, вся ця ідея виглядає, як марне витрачання коштів і порушення прав людини. Хоча б через те, що на сьогоднішній день неможливо забезпечити вакцинування всіх громадян. Що стосується обмежень пересування громадян за наявністю чи відсутністю щеплень, то це вже прямо порушує права громадян і призведе до матеріальних компенсацій із державного бюджету.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X