Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Чому в Україні необхідно повернути обов’язковий технічний огляд?

Костянтин Андріюк журналіст, громадський діяч

Усі статті

               Техогляди - це дуже правильна ініціатива. Це хороша європейська практика, і я це знаю зі свого досвіду.  Але дуже важливо розуміти, що насправді, раніше техогляди були суцільною корупцією. Вся система була зроблена так, що водієві легше було дати хабаря, відкупитися і забути це, як страшний сон. А  далі вочевидь їздити на несправному авто, яке може спровокувати ДТП. Тут має бути контроль і громади і споживачів. Тобто і тих, хто буде проходити цей техогляд і точно так само контроль з боку держави. Якщо держава бере на себе такі зобов’язання і розповідає, що вони виконують частину угоди асоціації із Євросоюзом, то будьте ласкаві виконувати ті норми Євросоюзу, які ви декларуєте.

              Загалом, це позитивний момент, який буде убезпечувати багатьох водіїв від різноманітних непередбачуваних наслідків на дорозі. І до того ж, деяким допоможе виявити якісь дефекти їх автомобіля.

              Але важлива різниця! Я за техогляди які чесні, справедливі і відповідають всім стандартам. Мають бути гідні умови і гідна зарплатня для працівників, для того щоб викорінити всю можливу корупцію. І тоді це буде велетенський крок до цивілізованої країни.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X