Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Чи має Україна евакуйовувати афганських біженців?

Олександр Павліченко правозахисник, виконавчий директор УГСПЛ

Усі статті

             Чи потрібно Україні евакуйовувати афганських біженців? Йдеться, по перше, зараз не про звичайний варіант, що люди їдуть із різних країн для того щоб переселитись, а про порятунок. Про тих людей, які втікають і яким загрожують реальна смерть або переслідування. Тоді вже питання стає інакше: або ми рятуємо людей або ні.

             Мова не про створення якихось вишуканих умов, або рівних тим, які створює Голландія або Німеччина. Мова про порятунок людей!

             Інше питання - це в які умови вони можуть бути поселені в Україні. Там є люди, які можуть самі себе забезпечити. А отже, вони зможуть переїхати в інші країни, або ж вони можуть податись за статусом біженця і шукати притулку тут. Це так само як і будь-які громадяни інших держав мають право шукати в Україні місце роботи чи спосіб життя. Саме тому, я не бачу ніяких проблем. Навіть, проблеми релігії. У нас є десятки представників інших народів, які сповідують мусульманство.

            Але важливе питання: скільки Україна зможе прийняти, перевезти та розселити людей. Оскільки, ті місця, які зараз пропонуються, не можуть бути використані для того, щоб селити туди людей. Важливо скільки людей потребують допомоги від України, та чи зможемо ми забезпечити чітку логістику, вибудувати процес так, щоб це не перетворилося на велику проблему самої України.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X