Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Чому Україна не має платити пенсії в т.зв. ЛДНР?

Богдан Буткевич журналіст, політичний аналітик

Усі статті

               За рішенням Кабміну Україна буде виплачувати заборгованості по пенсіях жителям ОРДЛО. І тут виникають певні питання. В чому власне проблема цього рішення? Чому ці пенсії перестали платити свого часу?

               Питання в тому, хто зареєструвався на нашій контрольованій території. Тобто не платили пенсії тим, хто не хотів(або не міг)зареєструватись на українській території. Перші три роки був розповсюджений пенсійний туризм, коли одна людина з карткою запускалася в Бахмут і знімала гроші для тисячі людей. І тут була проблема і нечесності багатьох людей.

               Треба чітко зрозуміти, що поки конфлікт йшов 2-3 роки, то можна було сподіватись що це швидко закінчиться. Але ж як тільки стало зрозуміло, що ця історія надовго, то вибачте, варіантів не багато. Або ти реєструєшся на підконтрольній Україні території, або ми вже не несемо відповідальності за тих, хто живе на окупованій  території. Тому рішення минулої влади зробити так було цілком правильним.

               Що стосується заяви пані Верещук, то - це класичний популізм. Оскільки падає рейтинг президента Зеленського, і вони сподіваються, що завдяки таким діям залучать побільше голосів людей, які живуть на непідконтрольній території. Тому можна зробити висновок, що це не рішення не лише безглузде, а й корупційне. Тут абсолютно незрозумілий механізм. Як ці пенсії будуть платити? Хто це буде контролювати? І яким чином це буде відбуватись?

               Це спроба купити лояльність тих людей, які є по суті не лояльними до України. Адже якщо людина за 8 років не зробила вибір, де вона хоче жити, то ми можемо зробити висновок, що вона не хоче жити в Україні.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X