Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Чому праворадикальні рухи є небезпечними для України?

Оксана Покальчук директорка правозахисної організації Amnesty International в Україні

Усі статті

            В Україні на сьогоднішній день існує ультраправе насильство, більше того - ще й є система безкарності таких злочинів. Організовані групи ультраправих вчиняють злочини і навіть не приховують цього. Вони можуть викладати фото в соціальних мережах того, що вони зробили, хизуватись цим, всіляко показувати свою причетність до скоєння того чи іншого злочину. При цьому правоохоронні органи абсолютно ігнорують такі напади. Відповідно, як наслідок відбувається поширення і посилення тієї безкарності, яка існує зараз.

            Безкарність насилля породжує нове насилля. Через те, що правоохоронні органи не звертають уваги на такі злочини, ультраправі рухи й далі можуть хизуватись тим, що скоюють.

            «Ми напали на ромський табір. От подивіться як ми його спалили», - кажуть ультраправі в соціальних мережах. Більше того, вони закликають громадян приєднуватися до них. На жаль, ця проблема не нова і багаторівнева. І ще один важливий момент. Багато хто говорить, що в Україні дуже багато ультраправих, і тому їх важко вислідити. Але, насправді, поки що їх не так багато, але це питання часу. І чим довше вони будуть залишатись безкарними, тим більший ризик того, що люди будуть до них приєднуватись і рівень насильства буде лише рости.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X