Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Чи має Україна надати пільги молоді з ОРДЛО? Думка переселенки

Тетяна Заровна журналістка, переселенка з Донецька

Усі статті

               Ініціатива про надання Україною усіляких пільг для молоді з ОРДЛО це, звісно, хороша ідея. І про це не лише зараз заговорили. Про це говорять вже всі і давно.

               Звичайно, якби були хоча б якісь преференції для дітей з ОРДЛО, то вони хутчіш би їхали навчатись на територію підконтрольну Україні. Річ у тім, що цивілізований світ знає давно: людські ресурси - це велика цінність, тим більше молодь, яка хоче навчатись та отримувати вищу освіту.

               Кожна нормальна країна має боротись та змагатись за таких дітей. Тобто робити все задля того, щоб надавати кращі умови, ніж окупант. Адже в Росії теж можна скористатись деякими пільгами і поїхати навчатись туди. Але я особисто знаю багато дітей, які мені пишуть з ОРДЛО, які хочуть навчатися тут. Має бути допомога, наприклад, в наданні нормальних гуртожитків, певних обов’язкових стипендій тощо.

               Звісно, якісь пільги у нас є і зараз, але цього замало, щоб у дітей був стимул. Студентам з ОРДЛО дуже важко конкурувати з абітурієнтами, які навчались на підконтрольних Україні територіях. І важко їм з економічних питань, бо їм не зможуть допомогти батьки, як дітям з більш благополучних регіонів країни.  

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X