Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Що означає для України мобілізація в Росії?

Юрій Гудименко учасник російсько-української війни

Усі статті

                 Окей, давайте серйозно.

                 Мобілізація у Росії тактично робить нам проблеми. Це банальна математика. Там, де сиділо в окопах 100 росіян, тепер буде сидіти, наприклад, 150. Звичайно, їхня мотивація буде низькою, але тупо статистично вони будуть випускати більше куль у твій бік.

                 Але стратегічно це на краще. Банально через те, що:

  1.                   Мобілізація у Росії – це місяць-два, як раз до ленд-лізу впораються. А ленд-ліз – це про війну технологій, а технологіям, розумієте, трошки байдуже, сто там росіян на ППД чи сто п‘ятдесят, на радіус ураження це не впливає. Така сама мобілізація трохи раніше спричинила б нам набагато більше проблем.

  2.                  Мобілізація у агресивній війні демотивує суспільство. Зростає відчудження між владою та народом, загострюються внутрішні протиріччя. Яскравий приклад – відносно спокійне і малокровне падіння 300-річного правління династії Романових у Росії у лютому-березні 1917 року, під час Першої світової війни з її мобілізаціями, втратами і каліками.

  3.                 Зараз у нас переважно війна артилерії, а не піхоти. Власне, піхота несе найбільші втрати саме від арти, а не від піхоти ворога. А призвати нові пушки та РСЗВ Росія не може. Більше того, нормально вдягнути та озброїти призовників вона не здатна теж – ми це бачили на примусово мобілізованих луганцях та донеччанах. «Мосінка», радянська каска, жахливі берці, джгут замість турнікета, ладанка замість аптечки. Не сумнівайтеся, розповіді про те, з чим посилають воювати проти «всей НАТЫ сразу», будуть надихати все російське суспільство і збагачувати окремих представників воєнкоматів.

  4.                   Все, що робить Росія, вона робить хуйово, від холодильників і до війни. Якісно Росія робить тільки і виключно хуйню. Тож можете повірити, що мобілізація буде проведена так, що вони про неї неодноразово пожалкують.

  5.                   І останнє. Росія і особисто Путін розписалися перед росіянами у нездатності перемогти Україну. Це слабкість. Це удар по авторитету. Це величезна щілина у фундаменті російської державності.

                 Вірте у ЗСУ. Підтримуйте ЗСУ. Ставайте до лав ЗСУ.

                 Будьте частиною нашої перемоги.

 

За матеріалами: https://www.facebook.com/hudymenko/posts/

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X