Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Кому був вигідний масовий розстріл у Керчі?

Анна Маляр Юрист-кримінолог, кандидат юридичних наук

Усі статті

 

Чим більше часу минає з моменту масового розстрілу людей в Керчі, тим більше я знаходжу аргументів на підтвердження своєї первинної версії. Підозрюваний і нині покійний Росляков був не один. У масового розстрілу є вигодонабувач.

До раніше оприлюднених мною питань додаю нові

         -  в змі немає інтерв"ю з родичами поранених та свідчень самих поранених. Цікаво якого характеру ушкодження і чи у всіх поранених сліди від куль саме мисливського дробовика, а не, скажімо, від АК? Станом на зараз рос.змі(читай фсб.інфо) повідомляють про сліди вогнепальних поранень і не говорять, чи є загиблі та поранені саме внаслідок вибуху.

         - ще раз наголошую, цей випадок абсолютно безпрецедентний та нетиповий для РФ та анексованого Криму. Всі попередні випадки стрілянини учнів у навчальних закладах з натяжкою можна вважати такими, бо то були переважно невмілі спроби помсти конкретній людині і завершувались вони максимум одним загиблим.

        - а як же Беслан? Який згадує директорка у відео. Дивно, що вона у стресі згадала саме Беслан. Я про це писала ще у день розстрілу. Адже вона під час трагедії у Беслані проживала в українському інформпросторі. Добре, нехай у російському інформпросторі - через нехлюйство і продажність нашої влади. Але у Беслані не школяр стріляв і люди (314 осіб) загинули в результаті штурму ФСБ. Там геть інша історія - порівнювати нема чого. Що ж вона спільного побачила? Може, невмілу спецоперацію ФСБ чи виконавця-терористичну організацію? Нагадаю тоді на себе взяв відповідальність Шаміль Басаєв.

       - цікавий факт з біографії директорки, який свідчить, що вона на гачку в правоохоронців окупаційної влади. Адже в 2017 проти неї прокуратура анексованого Криму проводила перевірку за підозрою у нецільовому використанні і привласненні бюджетних коштів. Підозрювали і її сестру, яка працювала на посаді в цьому ж коледжі. Але дивним чином Грєбєннікова залишилась на посаді.

      - вражає стрілецька підготовка 18-річного юнака. 21 жертва вбита за лічені хвилини з мисливського дробовика (який ще постійно треба перезаряджати для такої кількості пострілів) та ще й ледь не одночасно приведені у дію вибухові пристрої - технічно складно уявити.

      - хто ж вбив Рослякова? Вже всі бачили фото тіла в мережі. Слідів самогубства з мисливського дробовика 12го калібру там не видно. І книжку він на себе вбитого сам поклав, бо тяжів до знань...якось так виходить.

     - очевидці вказують на постріли з трьох різних боків.

     - рос.змі(фсб.інфо) "випадково" пошири помилкове фото вбивці. Вказали не на ту людину. І поширили акаунт живого реального хлопця, назвавши його терористом і вбивцею.

Що вже змінилось та може змінитись в РФ і в анексованому Криму після трагедії в Керчі:

- тема провалу політики РПЦ та афтокефалії закрита

 - заступник голови ФСБ заявив про необхідність повного контролю інтеренту та соцмереж

- в рос.змі(фсб.інфо) вустами простих людей та "блогерів" запускається думка, що винні зовнішні вороги РФ - США та Україна. Україну згадують значно менше, а от США звинувачують навіть у тому, що вони навмисно вигадали такий злочин і повбивали своїх людей заради того, щоб тепер знищити Росію. Мабуть, підготовлюється грунт для ускладнення стосунків з США.

 - після підвищення пенсійного віку та збільшення пдв в РФ ширились настрої образи на анексований Крим, фінансування якого надто дорого обходиться бюджету. Тепер, після такої трагедії, Крим остаточно закріпився в головах і серцях росіян, як "наш" і "люди наші". Це дуже активно демонстрували всі федеральні змі. Горе об"єднує, що там говорити.

- в РФ криза довіри до влади, ніяких 86% там немає і перший, хто це розуміє - це Пу. Страх перед молоддю, яка дорослішає і використовує сучасні методи комунікаці у своїй опозиційній діяльності, змушує встановлювати контроль над інтернетом та соцмережами. Після Керчі та заяв Пу, що в усьому винен інтернет, все доросле населення підтримає "закручування гайок".

 - це гарна нагода зробити більш жорскими норми щодо дозволу на зброю, навіть мисливську, - бачите ж, з нею можна яку біду накоїти. Теж все доросле населення підтримає.

 

 

 

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X