Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Що означає ліквідація Пригожина?

Юрій Бутусов головний редактор сайту Цензор.нет

Усі статті

З військової точки ліквідація Пригожина - це ліквідація альтернативної моделі адміністрування людського ресурсу в РФ під час війни. Пригожин побудував з нуля прямо під час бойових дій цілий армійський корпус, який мав більшу боєздатність ніж будь-який корпус професійної російської армії.

З політичної точки зору ліквідація Пригожина - це чергове підтвердження, що патріотизм в царській Росії це просто гасло для вербовки найманців. І Пригожин став більш ефективним вербувальником "патріотів" ніж Шойгу, і платив Пригожин "патріотам" більше ніж Міноборони. Але тепер конкурента у боротьбі за людській ресурс та владу Шойгу позбувся. Росія - це феодальна деспотія, і війна проти України це не боротьба за "русский мир", а боротьба за гроші та вплив, і раніше Пригожин вбивав своїх конкурентів Беднова та Мозгового за гроші та вплив, а потім і його самого Шойгу вбив за гроші та вплив.

Феномен "Вагнера" в тому, що фактично з нуля Пригожин розгорнув новий армійський корпус, який мав більш високу боєздатність у наземній війні ніж професійна російська армія, і побудував систему постійного відновлення боєздатності без відведення з фронту під час інтенсивних бойових дій з березня 2022-го по липень 2023-го року.

Захоплення "Вагнером" Попасної та Бахмуту коштувало їм 22 тисячі вбитих та 60 тисяч пораненими тільки за повідомленнями самого "Вагнера" - колосальні втрати, розміром у 8 штатних дивізій ЗС РФ.

Але Пригожин забезпечив високу боєздатність не зважаючи на постійні високі втрати. Це дійсно цікаво дослідити, оскільки відродження "Вагнера" після ліквідації Пригожина та Уткіна неможливе.


Текст із Фейсбук сторінки Юрія Бутусова. 

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X