Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

З ентузіазмом очолила окупаційну школу в Мелітополі - повідомлено про підозру колаборантці

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури Запорізької області місцевій освітянці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

За даними слідства, вчителька спеціалізованої різнопрофільної школи Костянтинівської сільської ради у Мелітопольського районі добровільно погодилася на співпрацю з окупаційною владою рф.

Вона очолила незаконно створене агресором на базі української школи так зване «государственное казенное учреждение общеобразовательная организация Запорожской области «Константиновская средняя общеобразовательная школа №1» Мелитопольского района». 

Після призначення розпочала активно впроваджувати в навчальний процес російські освітні стандарти.

Підозрювана створила в освітньому закладі профільний військово-патріотичний клас. Для цього заручилася підтримкою представників окупаційної адміністрації та росгвардійців.

Клас розрахований на дітей підліткового віку. У ньому викладають військові дисципліни, вчать підлітків поводженню зі зброєю, зобов’язують ходити у військовій формі.

Метою профільного класу стали підготовка та формування позитивної мотивації в учнів до подальшої військової служби в лавах армії та воєнізованих структурах країни-агресора, знищення самоідентифікації покоління українців на ТОТ та підтримка політики окупаційної влади рф. 

За вказівкою підозрюваної учні «кадетського класу» брали участь у пропагандистських заходах. Демонстрували отримані вміння з поводження зі зброєю, а також разом з іншими школярами відвідували так звані «уроки мужності», де спотворювалась історія України та світогляд дітей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Мелітопольського райуправління поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій облас...

У ніч на 14 травня 2024 року ворог атакував 18-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда та однією балістичною ракетою «Іскан...

За процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом особам-учасникам мережі агентів, які за завда...

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора заступнику начальника служби колії регіональної філії АТ «Укрзалізниця» повід...

X