Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

З ентузіазмом очолила окупаційну школу в Мелітополі - повідомлено про підозру колаборантці

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури Запорізької області місцевій освітянці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

За даними слідства, вчителька спеціалізованої різнопрофільної школи Костянтинівської сільської ради у Мелітопольського районі добровільно погодилася на співпрацю з окупаційною владою рф.

Вона очолила незаконно створене агресором на базі української школи так зване «государственное казенное учреждение общеобразовательная организация Запорожской области «Константиновская средняя общеобразовательная школа №1» Мелитопольского района». 

Після призначення розпочала активно впроваджувати в навчальний процес російські освітні стандарти.

Підозрювана створила в освітньому закладі профільний військово-патріотичний клас. Для цього заручилася підтримкою представників окупаційної адміністрації та росгвардійців.

Клас розрахований на дітей підліткового віку. У ньому викладають військові дисципліни, вчать підлітків поводженню зі зброєю, зобов’язують ходити у військовій формі.

Метою профільного класу стали підготовка та формування позитивної мотивації в учнів до подальшої військової служби в лавах армії та воєнізованих структурах країни-агресора, знищення самоідентифікації покоління українців на ТОТ та підтримка політики окупаційної влади рф. 

За вказівкою підозрюваної учні «кадетського класу» брали участь у пропагандистських заходах. Демонстрували отримані вміння з поводження зі зброєю, а також разом з іншими школярами відвідували так звані «уроки мужності», де спотворювалась історія України та світогляд дітей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Мелітопольського райуправління поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Кізомис, Дніпровськ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по місту Харків не зафіксовано. ▪️ Ар...

У ніч на 28 квітня 2024 року противник атакував 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, зенітною керованою ракето...

X