Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Засуджено урядовців часів президента-втікача та конфісковано їхнє майно на понад 200 млн грн

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури заочно засуджено двох високопосадовців, які працювали у період президента-втікача.

Ексміністра освіти і науки України визнано винним у державній зраді, пособництві державі-агресору та порушенні законів і звичаїв війни. Йому призначено 15 років позбавлення волі.

Колишній очільник Державної реєстраційної служби України отримав 12 років за пособництво державі-агресору.

Також конфісковано їхнє майно і активи на понад 200 млн грн.

Прокурори у суді довели, що засуджені, перебуваючи на території рф та захоплених українських територіях, проводять підривну діяльність проти нашої держави.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну вони перебувають на зв’язку та узгоджують свої дії з представниками спецслужб держави-агресора.

Колишній міністр освіти і науки організовував та координував діяльність голів російських окупаційних адміністрацій в Херсонській та Запорізькій областях. Зокрема, консультував їх з питань проведення псевдореферендумів, а також курував підготовкою до незаконного «волевиявлення».

Крім того, навесні 2022 року він у змові з «заступником постійного представника голови чеченської республіки на території АР Крим» заволодів сільгосптехнікою підприємства в окупованому Мелітополі під виглядом «купівлі-продажу». «Кадирівець» забезпечував силову підтримку вчинення оборудки і транспортування викраденого до півострова.

Інший ексурядовець у вересні 2022 року був призначений на посаду «радника голови Запорізької військово-цивільної адміністрації». Згодом він став «сенатором рф» – представником «виконавчого органу державної влади Запорізької області в раді федерації».

Також вирок отримав їхній куратор, громадянин рф. Його визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни та засуджено до 12 років позбавлення волі.

Ухвалення вироків здійснювалося у порядку спеціального судового провадження.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсот дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 14...

"За добу ударів по м. Харкову не зафіксовано. Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали 27 населених пунктів Харківщини: Пет...

Упродовж минулої доби, 11 травня 2024 року, підрозділами протиповітряної оборони півдня України знищено 5 російських розвідувальних БпЛА...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі:  "Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій...

Розпочалася вісімсот дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксова...

X