Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Засуджено урядовців часів президента-втікача та конфісковано їхнє майно на понад 200 млн грн

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури заочно засуджено двох високопосадовців, які працювали у період президента-втікача.

Ексміністра освіти і науки України визнано винним у державній зраді, пособництві державі-агресору та порушенні законів і звичаїв війни. Йому призначено 15 років позбавлення волі.

Колишній очільник Державної реєстраційної служби України отримав 12 років за пособництво державі-агресору.

Також конфісковано їхнє майно і активи на понад 200 млн грн.

Прокурори у суді довели, що засуджені, перебуваючи на території рф та захоплених українських територіях, проводять підривну діяльність проти нашої держави.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну вони перебувають на зв’язку та узгоджують свої дії з представниками спецслужб держави-агресора.

Колишній міністр освіти і науки організовував та координував діяльність голів російських окупаційних адміністрацій в Херсонській та Запорізькій областях. Зокрема, консультував їх з питань проведення псевдореферендумів, а також курував підготовкою до незаконного «волевиявлення».

Крім того, навесні 2022 року він у змові з «заступником постійного представника голови чеченської республіки на території АР Крим» заволодів сільгосптехнікою підприємства в окупованому Мелітополі під виглядом «купівлі-продажу». «Кадирівець» забезпечував силову підтримку вчинення оборудки і транспортування викраденого до півострова.

Інший ексурядовець у вересні 2022 року був призначений на посаду «радника голови Запорізької військово-цивільної адміністрації». Згодом він став «сенатором рф» – представником «виконавчого органу державної влади Запорізької області в раді федерації».

Також вирок отримав їхній куратор, громадянин рф. Його визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни та засуджено до 12 років позбавлення волі.

Ухвалення вироків здійснювалося у порядку спеціального судового провадження.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Кізомис, Дніпровськ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по місту Харків не зафіксовано. ▪️ Ар...

У ніч на 28 квітня 2024 року противник атакував 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, зенітною керованою ракето...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі "У ніч на 28 квітня на Миколаївщині силами та засобами протип...

X