Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Побиття журналістки у прямому ефірі у Києві: нападника встановили і оголосили підозру

Киянину, який напав на знімальну групу телеканалу Kyiv Live і побив журналістку просто під час прямого ефіру, повідомлено про підозру.  

Про це йдеться на офіційному веб-сайті Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Нагадаємо, інцидент трапився 14 грудня 2020 року на столичній станції метрополітену "Видубичі". Невідомий чоловік років 60-ти напав на знімальну групу телеканалу Kyiv Live у прямому ефірі під час виконання редакційного завдання. Йому не сподобалась увага журналістів до безладу на прилеглій території та до порушення карантинних обмежень.

Громадянин підійшов до дівчини, почав конфлікт і штовханину. На пояснення представниці телеканалу щодо проведення зйомки не реагував, ударив журналістку в обличчя і втік. Судово-медична експертиза виявила у журналістки легкі тілесні ушкодження.

Правоохоронці взялися за розшук нападника, тим більше інцидент повністю зафіксовано на відео.

За оперативної підтримки співробітників Департаменту захисту інтересів  суспільства і держави Національної поліції України правоохоронці встановили особу правопорушника. Це раніше несудимий киянин 1960 року народження, поінформував відділ комунікації поліції Києва.

У НСЖУ відзначили, що встановлення особи громадянина, який раптово на вулиці міста напав на журналістів, є несподіваним прецедентом та позитивним кроком для боротьби із безкарністю.

"Я дуже здивувалася, коли мені зателефонували і повідомили цю інформацію. Адже я розуміла, що розшукати людину на цій станції так само, як знайти голку у копиці сіна. Та й історії, подібні до моєї, часто закінчуються нічим. На журналістів нападали часто, але це не набирало розголосу», - зізналася у коментарі постраждала журналістка Камілла Мамедова.

Згодом кримінальне провадження перекваліфікували з перешкоджання законній професійній діяльності журналістів на погрозу або насильство щодо журналіста. Нападнику загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

"Під час виконання професійної діяльності працівники мас-медіа часто зазнають агресії, але розслідування затягується або ж не приводить до логічного завершення. Тут ми бачимо особливий прецедент. І після оголошення підозри та очікуваного справедливого (сподіваємося) судового вироку, ми зможемо інформувати суспільство про факт відповідальності за атаки на журналістів", – підкреслив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом дня 17 травня 2024 року російські окупанти атакували Одещину трьома балістичними ракетами (імовірно "Іскандер-М") та трьома кер...

Українські підрозділи продовжують рішуче протидіяти спробам російських окупантів прорвати нашу оборону – найбільше боїв точилося на Крам...

Найбільш активно ворог на цей час діє на Покровському та Курахівському напрямках. На Лиманському, Торецькому, Гуляйпільському та Оріхівс...

Слава Україні! Розпочалася вісімсот чотирнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Сили обор...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "00:50 м.Харків. Влучання БПЛА по відкритій території. Пошк...

X