Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Побиття журналістки у прямому ефірі у Києві: нападника встановили і оголосили підозру

Киянину, який напав на знімальну групу телеканалу Kyiv Live і побив журналістку просто під час прямого ефіру, повідомлено про підозру.  

Про це йдеться на офіційному веб-сайті Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Нагадаємо, інцидент трапився 14 грудня 2020 року на столичній станції метрополітену "Видубичі". Невідомий чоловік років 60-ти напав на знімальну групу телеканалу Kyiv Live у прямому ефірі під час виконання редакційного завдання. Йому не сподобалась увага журналістів до безладу на прилеглій території та до порушення карантинних обмежень.

Громадянин підійшов до дівчини, почав конфлікт і штовханину. На пояснення представниці телеканалу щодо проведення зйомки не реагував, ударив журналістку в обличчя і втік. Судово-медична експертиза виявила у журналістки легкі тілесні ушкодження.

Правоохоронці взялися за розшук нападника, тим більше інцидент повністю зафіксовано на відео.

За оперативної підтримки співробітників Департаменту захисту інтересів  суспільства і держави Національної поліції України правоохоронці встановили особу правопорушника. Це раніше несудимий киянин 1960 року народження, поінформував відділ комунікації поліції Києва.

У НСЖУ відзначили, що встановлення особи громадянина, який раптово на вулиці міста напав на журналістів, є несподіваним прецедентом та позитивним кроком для боротьби із безкарністю.

"Я дуже здивувалася, коли мені зателефонували і повідомили цю інформацію. Адже я розуміла, що розшукати людину на цій станції так само, як знайти голку у копиці сіна. Та й історії, подібні до моєї, часто закінчуються нічим. На журналістів нападали часто, але це не набирало розголосу», - зізналася у коментарі постраждала журналістка Камілла Мамедова.

Згодом кримінальне провадження перекваліфікували з перешкоджання законній професійній діяльності журналістів на погрозу або насильство щодо журналіста. Нападнику загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

"Під час виконання професійної діяльності працівники мас-медіа часто зазнають агресії, але розслідування затягується або ж не приводить до логічного завершення. Тут ми бачимо особливий прецедент. І після оголошення підозри та очікуваного справедливого (сподіваємося) судового вироку, ми зможемо інформувати суспільство про факт відповідальності за атаки на журналістів", – підкреслив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 18:20 окупанти вдарили двома КАБами по м. Харків, удари...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На жаль, кількість жертв вчорашньої російської ракетної атаки по ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій облас...

Розпочалася сімсот дев’яносто сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X