Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

В Одесі підозрюють трьох злодюг, які наживалися на псевдогуманітарній допомозі ЗСУ. ФОТО

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури членам злочинної групи повідомлено про підозру у шахрайстві та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом.

За даними слідства, троє жителів Одеси вирішили нажитися на військовослужбовцях ЗСУ, які перебувають в зоні бойових дій та потребують для виконання бойових завдань автомобілів.

Підозрювані розробили злочинну схему, за якою дзвонили секретарю однієї з міськрад Донецької області та військовим капеланам, контакти яких знаходили в інтернеті. Представляючись волонтерами, під вигаданим ім’ям пропонували передати безоплатно на потреби ЗСУ транспортні засоби, яких насправді не мали. При цьому зазначали, що наразі перебувають за кордоном, і просили перерахувати на їхні банківські рахунки кошти на паливо для заправки авто та подальшої відправки їх у визначені потерпілими місця.

Представники влади та духовенства або самі перераховували кошти, або надавали контакти українських захисників з передової.

У такий спосіб псевдоволонтери ошукали 6 громадян на понад 130 тис грн.

Для конспірації підозрювані змінювали сім-карти мобільних операторів, а імітуючи перевезення транспортного засобу, дзвонили з автомобіля одного із спільників, пересуваючись Одесою.

Після перерахунку грошей на картки, учасники групи розподіляли їх між собою та витрачали на власний розсуд. Таким чином вони легалізовували отримані злочинним шляхом кошти.

Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Під час обшуків за місцями мешкання та у транспортних засобах фігурантів виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти, банківські картки, чорнові записи з номерами банківських карток і з абонентськими номерами та анкетними даними потерпілих, гроші.

Наразі за клопотанням прокурора двом з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у близько 1 млн грн та 1,5 млн грн відповідно, третьому – цілодобовий домашній арешт.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X