Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Викрито злочинну схему незаконного відшкодування ПДВ на понад мільярд гривень, - прокуратура

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито та припинено діяльність схеми незаконного відшкодування податку на додану вартість підприємцями та подальшої легалізації цих коштів.

За даними слідства, в декількох областях країни діяла група осіб, яка мала на меті незаконно одержати з бюджету відшкодування податку на додану вартість.

Для цього вони розробили схему, створивши понад 15 підприємств. Їх засновниками виступили громадські об’єднання осіб з інвалідністю, на які у подальшому були фіктивно влаштовані на роботу особи з інвалідністю. В дійсності вони там не працювали і жодної роботи не виконували.

Імітуючи здійснення господарської діяльності та працевлаштування осіб з інвалідністю, з використанням підроблених документів вони зверталися та одержували в обласних чи міських держадміністраціях відповідні дозволи на право користування пільгами з оподаткування.

Таким чином ці підприємства повністю звільнялися від оподаткування ПДВ та податком на прибуток поставлених і в подальшому реалізованих ними товарів.

В подальшому кошти, які вони незаконно одержали з держбюджету, легалізовувалися.

Наразі встановлено заволодіння цією групою осіб коштами на суму понад 200 млн грн та намір у подальшому заволодіти ще понад 1 млрд грн.

Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили документацію, печатки, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, які використовувались для здійснення злочинної діяльності.

Після проведення всіх необхідних слідчих дій буде прийнято рішення щодо повідомлення про підозру особам, причетним до організації незаконної схеми.

Також досліджується роль посадових осіб місцевих органів виконавчої влади та податкової служби щодо їх співучасті у заволодінні бюджетними коштами.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X