Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Прокуратура Житомирщини відстояла в апеляції вирок наркоділку за збут марихуани

Вирок суду щодо позбавлення місцевого жителя волі на 10 років, винесений за публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури, суд апеляційної інстанції залишив без змін.

Відтак його визнано винним у незаконному придбанні, виготовленні, зберіганні з метою збуту та збуті  наркотичних засобів, вчиненому повторно, в особливо великих розмірах, особою, яка раніше вчинила аналогічний злочин, та незаконному вирощуванні рослин конопель.

Доведено, що житель Житомирського (раніше Андрушівський) району декілька років тому на власній присадибній ділянці, з метою збуту, вирощував рослини конопель.

Він удома налагодив усі «виробничі» процеси: від посіву – до збирання та висушування наркотичної рослини, а також її зберігання і подрібнення. Для цього використовував дах і горище будинку, літньої кухні та господарські приміщення. Виготовлений «наркопродукт» фасував у пакети та збував наркозалежним особам.

Правоохоронці задокументували неодноразовий продаж обвинуваченим наркотичного засобу. Значну кількість – майже 4 кг канабісу - вилучено з обійстя під час обшуку. Тоді ж з присадибної ділянки вилучено понад 60 рослин конопель.

На суді свою вину у збуті наркотичного засобу не визнав. Натомість висловив версію про те, що така кількість рослин сама висіялася на грядках, тому він збирався відваром з насіння напувати худобу.

Судом першої інстанції йому призначено покарання - 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Сторона захисту оскаржила таке рішення в апеляційному порядку.

Однак ухвалою Житомирського апеляційного суду вирок суду першої інстанції залишено без змін, а апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фак...

Протягом дня росіяни здійснили 20 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 112 вибухів. Обстр...

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

X