Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Перетворили земельну ділянку на сміттєзвалище - повідомлено про підозру керівнику «Київавтодору» та екскерівнику КП

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру керівнику комунальної корпорації «Київавтодор» та екскерівнику комунального підприємства «Шляхо-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Солом’янського району м. Києва» у службовій недбалості та забрудненні земельної ділянки в Солом’янському районі міста Києва.

За даними слідства, керівник КК «Київавтодор» внаслідок несумлінного ставлення до своїх службових обов’язків, допустив, що підконтрольне підприємство – КП «ШЕУ Солом’янського району міста Києва» фактично перетворили земельну ділянку на стихійне сміттєзвалище.

Внаслідок порушення норм екологічного законодавства та відсутності дієвого контролю з боку «Київавтодору», протягом 2022-2023 років співробітники КП за вказівкою свого керівника вивозили металобрухт, тверді побутові відходи, пластик та автомобільні шини на земельну ділянку, що не призначена для накопичення сміття.

Вивіз відходів на цю ділянку здійснювався, незважаючи на чинні договори між КП «ШЕУ Солом’янського району» та низкою підприємств, які надають послуги з утилізації відходів та вивезення сміття на спеціально облаштовані полігони.

Земельна ділянка, яку фактично перетворили на сміттєзвалище, повинна використовуватися виключно для накопичення снігу, вивезеного з вулиць міста.

Звезення на цю земельну ділянку будівельних та промислових відходів призвело до її засмічення відходами та забруднення хімічними речовинами, що створило небезпеку для довкілля.

Згідно проведеного спеціалістами Державної екологічної інспекції Столичного округу розрахунку, забрудненням і засміченням земельної ділянки державі завдано збитків на суму близько 278 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Солом’янського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження УСР в місті Києві.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Протягом минулої доби на Миколаївщині силами та засобами пр...

X