Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Ідентифіковано трьох окупантів, які в селі на Харківщині розстріляли українця за зауваження

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури ідентифіковано трьох військовослужбовців військової частини №54096 зс рф, уродженців республіки Дагестан.  

Одному з них заочно повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України), а іншим двом - у пособництві цьому злочину (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України). 

За даними слідства, 3 травня 2022 року підозрювані приїхали на автомобілі «Нива» до захопленого с. Макарове Богодухівського району. На той час ці військові базувались в окупованому селищі Козача Лопань.  

Вони зайшли до сільськогосподарського підприємства та побачили 70-річного місцевого мешканця, який працював там охоронцем та доглядав за худобою.   

Російські військові почали стріляти з вогнепальної зброї у бік тварин. Чоловік зробив підозрюваним зауваження, тому що постріли лякають худобу.   

Окупанти обурились, але поїхали з місця. Вже 5 травня вони знову приїхали до села Макарове та побачили, що чоловік йде на роботу.  

Один з військових рф вийшов з автівки і зробив два постріли у спину місцевому мешканцю. Ще двоє підозрюваних спостерігали, щоб не було свідків убивства. 

Потерпілий загинув на місці.   

Після цього окупанти почали штовхати загиблого ногами, перевіряючи чи дійсно він помер. Переконавшись, що чоловік помер, вони поїхали з місця.   

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.  

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Кізомис, Дніпровськ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по місту Харків не зафіксовано. ▪️ Ар...

У ніч на 28 квітня 2024 року противник атакував 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, зенітною керованою ракето...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі "У ніч на 28 квітня на Миколаївщині силами та засобами протип...

X