Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Дніпропетровщині викрито мера міста та 4-х спільників, які привласнили мільйони бюджетних коштів

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру голові однієї із міських рад області і чотирьом його співучасникам.

Їм інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, та службове підроблення у складі організованої групи.

За даними слідства, міський голова разом з директором комунального підприємства налагодили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами.

До протиправної діяльності вони залучили керівника, бухгалтера та інженера підконтрольних їм підприємств, з якими були укладені договори щодо проведення поточних ремонтів доріг.

Підозрювані завідомо внесли неправдиві відомості до офіційних документів щодо вартості та якості будівельних матеріалів. Також вони зазначили кількість техніки, яка фактично не використовувалася під час ремонту.

У подальшому акти виконаних робіт передали до казначейської служби, що призвело до безпідставного перерахування на рахунок ТОВ бюджетних коштів.

Внаслідок протиправних дій підозрюваних завдано понад 2 млн грн збитків державі.

У ході проведення 35 санкціонованих обшуків виявлено та вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документацію, елітні автомобілі, печатки, чорнові записи, грошові кошти у різній валюті.    

Наразі міському голові та двом спільникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, стосовно інших учасників розгляд триває.

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА повідомив "10:51 1 травня м. Харків. Внаслідок обстрілу (https://t.me/synegubov/9281) пошкоджено 14 жит...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доб...

За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушен...

X