Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві ліквідувано мережу нарколабораторій - вилучено товару на 122 млн грн. ФОТО

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру сімом учасникам злочинної групи, які організували діяльність чотирьох нарколабораторій з виготовлення амфетаміну і прекурсору фенілнітпропену та збували заборонені речовини на території України і сусідніх країн.

За даними слідства, підозрювані налагодили канал постачання прекурсорів та сильнодіючих лікарських засобів, а також процеси виготовлення та збуту амфетаміну і прекурсорів фенілнітропропену, нітроетану на території всієї країни.

Члени наркоугруповання облаштували у квартирах на Київщині чотири нарколабораторії, потужності яких дозволяли виготовляти понад 50 кг прекурсорів на місяць. З них в подальшому виготовляли 40 кг амфетаміну. Це забезпечувало фігурантам стабільний дохід у розмірі понад 16 млн грн на місяць.

Склад для прекурсорів вони облаштували на роботі одного із учасників групи, який працював на столичному ринку.

«Продукцію» підозрювані збували через логістичні компанії, використовуючи вигадані анкетні дані, а також довіреним особам з «рук у руки». Гроші отримували на банківські картки, оформлені на інших спільників.

Правоохоронці провели 23 одночасні обшуки у приміщеннях нарколабораторій, на складі, за місцями проживання та в автомобілях підозрюваних.

Вилучено майже 400 л нітроетану, з якого можна було б синтезувати близько 300 кг амфетаміну, 25 кг різноманітних прекурсорів, більше 3 тисяч пігулок МДМА, 430 г амфетаміну, 205 г канабісу, лабораторне обладнання, зброю та набої, два автомобілі, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин може становити 122 мільйони гривень.

Учасників наркоугруповання затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в м. Києві, за оперативного супроводження Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️01:17 м. Харків. Окупанти завдали ударів «шахедами». Вна...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Херсон, Анто...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "▪️Цієї ночі в Павлоградському районі оборонці збили 5 ...

Розпочалася вісімсот перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

X