Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Прокуратура Львівщини у Верховному Суді відстояла справедливий вирок для винуватця ДТП із пораненими

Прокурори Львівської обласної та Дрогобицької окружної прокуратур відстояли у Верховному Суді вирок мешканця Дрогобича. Його засуджено за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження.

Прокурори у судах всіх інстанцій довели, що у лютому 2022 року, у вечірній час, засуджений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, їхав за кермом легкового автомобіля та вчинив дорожньо-транспортну пригоду.

Рухаючись по одній із вулиць Дрогобича, в напрямку виїзду з міста, чоловік перевищив допустиму швидкість у межах населеного пункту, виїхав на зустрічну смугу дороги та зіткнувся з автомобілем.

Внаслідок чого водій зустрічного авто отримав тяжкі тілесні ушкодження, а його пасажири тілесні ушкодження середнього та легкого ступеня тяжкості.

Вироком райсуду обвинуваченого визнано винним у вчиненні ДТП та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на 2 роки. Однак суд безпідставно виключив з обвинувачення стан алкогольного сп’яніння та встановив іспитовий строк 3 роки.

Прокурори не погодилася із таким рішенням суду та оскаржили його в апеляційному порядку, наполягаючи на призначенні реального, а не умовного покарання.

Заслухавши позицію прокурора, апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий. Йому призначено покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі. А також позбавлено права керувати транспортними засобами на 6 років.

Проте засуджений не погодився з рішенням апеляції та подав касаційну скаргу.

Верховний Суд погодився з обґрунтованими доводами прокурорів, що кваліфікація вчиненого діяння є правильною, а призначене покарання – справедливим.

На даний час засуджений перебуває у розшуку.

За матеріалами Львівської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Сили оборони продовжують виконувати завдання з відбиття широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Вздовж лінії фронту трив...

Ситуація на фронті складна, але контрольована. Протягом поточної доби відбулося 87 бойових зіткнень. Противник використовує свою переваг...

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом п...

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадже...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: Оновлені дані щодо постраждалих внаслідок ворожого обстрілу...

X