Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Затримано ватажка злочинного угруповання із Запоріжжя, який переховувався на Львівщині

На Львівщині затримано організатора злочинної групи, учасники якої вчинили на Запоріжжі низку тяжких злочинів. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У жовтні 2023 року за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру в грабежі, незакінченому замаху на грабіж та готуванні до розбою. Двох підозрюваних взято під варту. Стосовно їх лідера та ще двох членів організованої групи органами поліції вживались розшукові заходи.

За даними слідства, мешканець Запоріжжя з кримінальним минулим із метою вчинення низки тяжких злочинів організував злочинне угруповання. До його складу залучив 4-х громадян, із якими познайомився під час утримання в СІЗО.

Спочатку учасники злочинної групи спланували низку злочинів. Потім  почали ретельно готувались до їх вчинення. Придбали транспортні засоби та озброїлись.

У лютому 2023 року підозрювані намагались вчинити розбійний напад на запоріжанина, який вдома тримав великі заощадження. Однак через ризик бути викритими та затриманими правоохоронцями реалізацію цього злочину відстрочили на певний час.

Далі з метою заволодіння цінностями іншого місцевого мешканця, який, за отриманою ними інформацією, на власних автомобілях перевозив великі суми грошей, розпочали ретельно вивчати маршрут його пересування та паркування, застосовували позавізуальний контроль за допомогою GPS- трекерів. Уночі, під час спроби проникнення до його транспортних засобів, були помічені охоронцем автостоянки. З метою уникнути затримання застосували до нього газовий балончик та покинули місце події.

Згодом підозрювані розробили ще один план злочинної діяльності із заволодіння майном запоріжан. Чергували біля пунктів обміну валют та встановлювали осіб, які конвертували великі суми грошей. Визначившись із двома жертвами, у масках проникли до їхніх транспортних засобів та відкрито викрали гроші на загальну суму понад 2 млн грн.

Під час обшуків автівок, на яких пересувалися підозрювані, та за місцем їх мешкання вилучено зброю та набої до неї, інші докази злочинної діяльності.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Миколаївський район: Уночі, 25 червня, о 22:23 під ворож...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 328 разів ударили по Запорізькій обла...

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури оперуповноваженому одного із районних управлінь поліції Одещини та його спіл...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 25 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 109 ви...

Українські військові продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдають йому ефективног...

X