Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Хмельниччині засуджено замовницю та виконавців жахливого вбивства

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції та відмовив у задоволенні апеляційних скарг обвинувачених та їхніх захисників. Як результат, дружину потерпілого, яка виступала замовницею, та безпосереднього виконавця вбивства засудили до 15 років позбавлення волі, а співучаснику призначили 12 років за гратами.

Нагадаємо, події мали місце в січні 2016 року в райцентрі Славута. Як було встановлено в ході досудового розслідування, незадовго до вбивства подружжя часто конфліктувало, між чоловіком та його 31-річною дружиною почалися розмови про розлучення. Потерпілий наполягав, що після розірвання шлюбу спільну дочку виховуватиме самостійно. Такі заяви обурили жінку, і вона вирішила замовити вбивство чоловіка.

Виконати замовлення погодився чоловік племінниці підозрюваної та його товариш — курсанти Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного. Разом із дружиною потерпілого вони обговорили всі деталі скоєння злочину і перебували з нею на постійному зв’язку.

У період новорічно-різдвяних свят підозрювана зателефонувала до виконавців і призначила конкретний день та годину. Вбивство сталося 8 січня. Жінка з дочкою спеціально вийшли у магазин, і саме в цей час до них у гості завітав родич зі Львова разом з товаришем. Несподівано для жертви під час розмови один із підозрюваних вихопив молоток, який спеціально придбав для вчинення злочину, і почав бити потерпілого по голові. У цей час поряд стояв товариш зловмисника, який був готовий надати йому допомогу в разі опору жертви.

Після вчинення злочину молодики покинули квартиру і потягом повернулись до Львова. Тіло чоловіка виявила дружина і одразу зателефонувала до поліції.

За висновками судово-медичної експертизи, смерть потерпілого настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми з множинними переломами кісток склепіння та основи черепа.

Оперативності проведення усіх необхідних слідчих дій певною мірою перешкоджало те, що жінка була сурогатною матір’ю і під час скоєння злочину перебувала на останніх місяцях вагітності. 

Шепетівський міськрайонний суд визнав виконавців винними у вчиненні злочину, передбаченого п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, а замовницю — у вчиненні злочину, передбаченого п.п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство на замовлення, вчинене з корисливих мотивів групою осіб).

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції та відмовив у задоволенні апеляційних скарг обвинувачених та їх захисників. Відтак, дружину потерпілого та безпосереднього виконався вбивства засудили до 15 років позбавлення волі, а співучаснику призначили 12 років за гратами. Крім того, суд зобов’язав конфіскувати у виконавців усе їхнє майно, адже злочин вони вчинили з корисливих мотивів.

За матеріалами ВК ГУНП у Хмельницькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Хмельницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

X