Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Хмельницькому ґвалтівнику маленької онуки не допомогла навіть апеляція до Верховного Суду

Зусиллями ювенальних прокурорів Офісу Генерального прокурора у Верховному Суді залишено в силі вирок хмельничанину за сексуальне насильство стосовно малолітньої дитини.

Раніше судами першої та апеляційної інстанцій чоловіка визнано винним у вчиненні злочину та призначено покарання — 15 років позбавлення волі.

Прокурори довели, що засуджений запросив до себе у кімнату онуку в день її народження під приводом подарувати гроші. Тоді дівчинці виповнилося 11 років. Коли дитина увійшла, він зачинив двері та вчинив щодо неї сексуальне насильство.

Дідуся викрила матір дитини, яка зайшла до кімнати. Вона і викликала правоохоронців. Згодом з’ясували, що це був не перший випадок насильницьких дій стосовно онуки.

Ювенальні прокурори надали суду зібрані в межах досудового розслідування неспростовні докази, які підтверджують усі факти сексуального насильства дідуся до малолітньої онуки.

У суді першої інстанції засуджений визнав свою вину лише щодо одного епізоду протиправних дій, але зробив це виключно під тиском беззаперечних доказів.

Наразі Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду у задоволенні касаційної скарги засудженого про скасування вироку суду відмовив та поставив крапку у судовому провадженні.

Інформацію про засудженого включено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Це рішення суду є важливим для формування усталеної судової практики щодо кримінальних правопорушень проти статевої свободи та недоторканості дітей.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Хмельницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Противник не припиняє спроб просуватися в глибину території України. Сили оборони стримують загарбників, завдаючи їм значних втрат. За с...

Про це очільник МВС України Ігор Клименко повідомив у телеграм-каналі: У Сумах росіяни двічі вдарили по медичному закладу: станом на ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: ▪️ 17:03 м. Харків, Київський р-н. Внаслідок обстрілу пошко...

У ніч на 28 вересня 2024 року (із 19.00 27.09 по 08.00 28.09) радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 77...

Розпочалась дев’ятсот сорок восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Загалом, протягом минул...

X