Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

КОРД Донеччини: хіт-парад гучних затримань у 2018-му році. ФОТО

Вимагачі, викрадачі, наркоділки, шахраї, сутенери та педофіли тепер постануть перед судом завдяки професійним діям поліцейського спецназу. Спецоперації проводилися за лічені хвилини, бо кожна з них була пронизана небезпекою.

«Я вас тут всех положу».

Колишній нардеп з Донецька, пов’язаний з кримінальними колами, та раніше судимий шахрай, а зараз керівник приватної охоронної структури та сумнівної громадської організації. Що спільного між цими двома? – Рекетирство. В середині літа спільники влаштували у човновому прокаті Святогірська конфлікт з офіцером, який приїхав на відпочинок, висуваючи претензії, що за оренду човна слід платити їм. Чоловіки стверджували, що вони є власниками прокату та усього, що є на набережній. При цьому старший представився місцевим кримінальним авторитетом на ім’я Вася Картавий.

Нападники взяли на приціл військовослужбовця та двох працівників прокату зі словами «Я вас тут всех положу».

Співробітники управління стратегічних розслідувань в Донецькій області взяли в роботу цей факт. Операцію із затримання готували за участі КОРДу. Спецназ обеззброїв та доправив рекетирів до поліцейського відділу без жодного пострілу, зберігши при цьому життя кожного із учасників кримінального провадження.

Два тижні терору в Маріуполі.

Рівно стільки орудував в 700-тисячному місті розбійник. Заради дози метадону він, озброївшись пістолетом, скоював нальоти на крамниці та аптеки.

Розшуковці отримали інформацію про підготовку чергового розбійного нападу, однак не знали, який саме об’єкт стане ціллю злочинців. Тому з ризиком для життя «вели» підозрюваного, не випускаючи з поля зору ані на хвилину.

Одразу після нальоту зловмисник сів у таксі, але через 10 метрів автомобіль у русі був блокований групою захоплення. Бійці спецпідрозділу КОРД застосували для зупинки транспорту світлошумову гранату.

Підозрюваний, а також двоє поплічників, були затримані. У нападника вилучено маску, викрадені гроші та зброю. Встановлено, що пістолет є пневматичним, хоча зовні зроблений під бойовий.

150 крадіжок – 2 мільйони збитків.

Близько року одне з промислових підприємств Маріуполя кілька разів на тиждень підраховувало збитки від «рук» зловмисників.

Учасники злочинної схеми, перевдягнуті у спецодяг, проникали на маріупольський металургійний комбінат у вантажному потязі, вирізали комунікації і тим самим шляхом вивозили викрадене. Підозрювані використовували кілька рівнів конспірації, залишаючись «невидимками».

Невидимки для інших, проте не для наших розшуковців та спецназу.

Одразу на місці злочину для викрадачів було організовано ретельно сплановану пастку. П’ять членів угрупування, включаючи керівника, були затримані кордівцями в момент скоєння крадіжки.

Врятувати дітей.

10 різних злочинів на рахунку мешканця Слов’янська, серед яких – створення місць розпусти та виготовлення матеріалів порнографічного характеру за участі неповнолітніх. Знаючи, що такі файли користуються попитом у закритих групах та інших «закодованих» гілках всесвітньої мережі, чоловік регулярно наповнював їх новим матеріалом.

Вперше чоловіка було викрито в кінці 2017 року, проте він подався в біга. За місцем мешкання він більше не з’являвся. Поліцейські перевірили всі ймовірні місця його перебування. На початку 2018-го зловмисника було знайдено. Спецоперацію із затримання спланував та реалізував корпус оперативно-раптової дії Донеччини.

Звільнити заручника.

У січні на замовлення організатора, члени угрупування викрали приватного підприємця з Селидового. Чоловіка виманили на склади під приводом оформлення оренди, схопили та, погрожуючи зброєю, з мішком на голові вивезли у Костянтинівку. Полоненого зв’язали скотчем та тримали у промзоні, залякуючи вбивством та вимагаючи гроші. Життя людини оцінили у 20 тисяч доларів.

Розробка злочинного плану та його реалізація проходили під невидимим, але пильним контролем поліції. Коли на місце прибув замовник, аби особисто «вибивати» викуп, поліцейські оточили приміщення та пішли на штурм. У зв’язку з тим, що викрадачі були озброєні, в спецоперації по затриманню було задіяно бійців штурмового загону Корпусу оперативно - раптової дії.

Операція тривала кілька хвилин. Всі члени організованої злочинної групи, в тому числі замовник, були затримані на місці злочину, а заручник - врятований. Чоловік не постраждав.

Зупинити всеукраїнський шахрайський фінансовий потік.

Працівники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України, викрили діяльність організованої злочинної групи. Її учасники створили та підтримували діяльність у мережі Інтернет веб-ресурсу "hqbroker", націленого на заволодіння коштів учасників фінансових операцій. Попередньо встановлено, що зловмисники встигли заволоділи коштами потерпілих на загальну суму більш як 20 мільйонів гривень.

Учасники групи організували діяльність офісів для «операторів», «технічних працівників» та «брокерів». Такі офіси розміщувалися у містах: Київ (3), Харків, Дніпро, Запоріжжя та Маріуполь та у Дніпропетровській області.

У промисловому місті операцію із затримання було проведено силами поліцейського спецназу. Завдання завершено успішно.

Міждержавна контрабанда мігрантів.

14 грудня Голова Нацполіції України Сергій Князєв повідомив про затримання учасників транснаціональної групи, які вербували українців для перевезення нелегалів.

За словами Глави Нацполіції до документування цієї злочинної мережі були задіяні як українські правоохоронці, так і закордонні колеги з Великобританії, Греції, Туреччини та Італії, при підтримці Інтерполу та Європолу.

«Основним завданням зловмисників було вербування українців для найму на роботу для перевезення нелегалів із Північної Африки в Європу. Моряки не розуміли того, що вони вчиняють злочин. У результаті, більше 250 громадян України наразі перебувають у в‘язницях Греції та Італії за контрабанду мігрантів», – зазначив Сергій Князєв.

Серед злочинців – мешканці Донеччини. В прифронтовому регіоні операцію проводили співробітники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми в Донецькій області спільно зі спецпідрозділом КОРД.

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://dn.npu.gov.ua/news/kord/kord-top-guchnix-zatriman-2018/

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ворог продовжує активні наступальні дії на більшості напрямків. Поточної доби окупанти здійснили вже 53 спроби просунутись уперед. Найбі...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ Окупанти завдали близько 10 ударів по Харкову! За попер...

Вісімсот двадцята доба широкомасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України. Ворог продовжує активні наст...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:02 м. Харків. Внаслідок обстрілу КАБ по Шевченківськ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Антонівка, З...

X