Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Рівненщині повідомлено про підозру злочинцям, які готували вбивство підприємця

Прокуратурою Рівненської області спільно з поліцією за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні 16.01.2019 повідомлено про підозру двом організаторам та пособнику організованої злочинної групи, які скоїли в м. Рівне ряд особливо тяжких і тяжких злочинів, серед яких – готування до вчинення умисного вбивства, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та  умисне знищення або пошкодження майна журналіста (ст. ст. 14, 115; 263, 347-1 КК України).

Стійке злочинне угруповання у складі 5 осіб діяло у період з лютого по липень 2018 року. Його створили та очолили двоє жителів м.Рівне  з метою отримання грошової вигоди на постійній основі за вчинення злочинів на замовлення та залучили до неї в якості виконавців двох раніше судимих жителів Київщини. Спільники діяли згідно розробленого і узгодженого плану із розподіленням функцій кожного, були забезпечені засобами спостереження, конспірації та вогнепальною зброєю.

Зібраними у матеріалах кримінального провадження доказами встановлена причетність учасників угруповання до готування до умисного вбивства підприємця у м. Рівне. Упродовж 4 місяців виконавці, залучивши пособника, вели за жертвою спостереження та за вказівкою організаторів мали здійснити у липні 2018 року умисне вбивство, за яке отримали 5000 доларів США в якості завдатку.

Однак завдяки професійним та злагодженим діям працівників прокуратури та поліції злочинну діяльність організованої злочинної групи було припинено на етапі підготовки до умисного вбивства та затримано двох виконавців. У їх автомобілі правоохоронці вилучили 2 пістолети моделі «R-61» та «ПМ» з боєприпасами.  

Крім того, встановлена причетність цієї організованої злочинної групи до підпалу офісу редакції одного із місцевих інтернет-видань, а також одного із учасників угруповання – до умисного вбивства рівнянина на вул. Набережній.

На даний час організатори та пособник злочинного угруповання переховуються від правоохоронних органів, у зв’язку з чим оголошені у міжнародний розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 2 виконавців злочинних діянь завершено та обвинувальні акти прокуратурою області скеровані до суду.

Відповідно до інкримінованих статей Кримінального кодексу України учасникам організованої злочинної групи загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсот дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 14...

"За добу ударів по м. Харкову не зафіксовано. Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали 27 населених пунктів Харківщини: Пет...

Упродовж минулої доби, 11 травня 2024 року, підрозділами протиповітряної оборони півдня України знищено 5 російських розвідувальних БпЛА...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі:  "Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій...

Розпочалася вісімсот дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксова...

X