Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Чернігові під час затримання один із домушників випав з балкону

Близько третьої ночі екіпаж патрульної поліції отримав інформацію від оператора служби «102», що на вулиці Толстого у під’їзді однієї з багатоповерхівок перебувають невідомі підозрілі люди.

До поліції звернулася мешканка цього під’їзду. Патрульні вирушили за вказаною адресою.

Біля під’їзду правоохоронців уже чекала заявниця. Жінка розповіла, що сходами ходять невідомі чоловіки. Зважаючи на пізню годину, їй здалося це підозрілим.
У момент, коли один із патрульних спілкувався з жінкою, з під’їзду вийшов чоловік, який, помітивши поліцейського, пришвидшив крок. Глянувши на невідомого, що пройшов повз, заявниця сказала, що це один із тих самих підозрілих чоловіків.

Правоохоронці попросили його зупинитися. Громадянин помітно нервував. Патрульні одразу звернули увагу, що на руках у нього медичні рукавички, а через обидва плеча перекинуто по сумці.

Пояснивши чоловікові причину, з якої на нього звернули увагу, правоохоронці попросили показати, що у нього в сумках. У якийсь момент невідомий зробив необережний рух рукою і один із патрульних помітив у нього предмет, схожий на мисливській ніж. Чоловікові одразу дали команду: «Не рухатися!». Щоб убезпечити себе та оточуючих, відповідно до Закону України «Про Національну поліцію», надягли на нього наручники.

Під час проведення поверхневого огляду виявилося, що на громадянинові був вдягнений бронежилет. Враховуючи всі обставини, екіпаж викликав підкріплення.

Допомога прибула за кілька хвилин. Оточивши з обох боків багатоповерхівку та залишивши охорону для першого затриманого, патрульні зайшли до під’їзду. На одному з поверхів поліцейські побачили телевізор, який стояв у кутку, а між четвертим та п’ятим поверхами – аудіосистему. Заявниця повідомила: скоріш за все, апаратуру винесли з однієї з квартир п’ятого поверху. У момент, коли правоохоронці постукали у вказану квартиру, з вулиці пролунав глухий звук, неначе щось впало.

Спустившись вниз на вулицю, поліцейські побачили у снігу чоловіка, обвішаного сумками. Він намагався відповзти вбік, щоб сховатися з відкритого простору. Зрозумівши, що його помітили, чоловік зупинився та попросив про допомогу. З’ясувалося, це подільник тієї особи, яку затримали раніше. Чоловік перебував у квартирі, а коли зрозумів, що діватися немає куди, виліз на перила балкону, але не втримався і впав з висоти п’ятого поверху.

Постраждалому була одразу викликана швидка медична допомога, а також, для фіксації всіх обставин, слідчо-оперативна група. Разом із опергрупою на місце приїхала і власниця квартири. Оглянувши приміщення, поліцейські більше нікого не знайшли.

Під час огляду затриманих та вмісту їхніх сумок правоохоронці виявили речі та коштовності з квартири, а у чоловіка, що впав з балкону, ще й пристрій для відстрілу патронів з гумовими кулями.

34-річного постраждалого із серйозними травмами каретою «швидкої» доставили до лікарні, а його 26-річного подільника відвезли до відділу поліції.

За матеріалами прес-служби Патрульної поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За добу ударів по м. Харкову не зафіксовано. Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали 27 населених пунктів Харківщини: Пет...

Упродовж минулої доби, 11 травня 2024 року, підрозділами протиповітряної оборони півдня України знищено 5 російських розвідувальних БпЛА...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі:  "Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій...

Розпочалася вісімсот дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксова...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

X