Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Солодку парочку квартирних крадіїв затримала поліція Житомирщини

Жителя Київщини та його співмешканку із Запоріжжя, підозрюваних у вчиненні близько десятка крадіжок у м. Житомирі, оперативники карного розшуку ГУНП в області спільно з працівниками кримінальної поліції Житомирського відділу поліції затримали 11 квітня у м. Бердянську.

У результаті проведення обшуку за місцем проживання співмешканців у м. Броварах Київської області правоохоронці вилучили речові докази їх злочинної діяльності. Досудове розслідування триває.

– У ході аналізу відомостей, зібраних під час роботи над розкриттям низки квартирних крадіжок, зареєстрованих у м. Житомирі упродовж січня-лютого, ми дійшли висновку, що до окремих із цих злочинів можуть бути причетні одні і ті ж самі особи. На це вказували характерне проникнення до осель житомирян, власне крадіжки з них негабаритних цінностей, слідова інформація, схожість свідчень мешканців багатоповерхівок тощо. Тож відпрацьовуючи, аналізуючи й зіставляючи усі деталі, ми вийшли на слід можливих злодіїв, - розповів заступник начальника ГУНП Житомирщини Сергій Крупєй.

Правоохоронці обґрунтовано запідозрили у причетності до окремих квартирних крадіжок у Житомирі жителів іншої області: раніше судимого за аналогічні злодіяння 39-річного жителя Київщини та його 27-річну співмешканку родом із Запоріжжя.

Хоча, як було встановлено, парочка проживала у м. Броварах, житомирські оперативники за тією адресою співмешканців не застали.

У результаті вжитих оперативно-розшукових заходів житомирські поліцейські виявили підозрюваних у Бердянську, де 11 квітня їх було затримано.

У ході досудового розслідування було з'ясовано, що співмешканці-гастролери приїжджали до Житомира на певний час і оселялися у готелі. Для злодійського промислу обирали багатоповерхівки: чоловік у під'їзді вивчав замки на вхідних дверях, а потім сигналізував жінці, що лишалася зазвичай зовні, і та по домофону набирала потрібну квартиру. Якщо господарів вдома не було, підозрюваний відмикав замки спеціальними засобами і напаковував сумки цінностями, які можна було винести з квартири, не привернувши до себе зайвої уваги. Викрадене співмешканці перепродували для заробітку на наркотики, оскільки обоє наркозалежні.

У ході санкціонованого обшуку у м. Броварах за місцем проживання парочки правоохоронці вилучили частину викрадених речей та інші речові докази.

У рамках досудового розслідування, що триває за ч.3 ст.185 (Крадіжка) ККУ, поліцейські встановили причетність затриманих до близько десяти подібних фактів у м. Житомирі. Перевірка підозрюваних та з'ясування інших обставин триває.

За чинним законодавством співмешканцям-«домушникам» може загрожувати до 6 років позбавлення волі. 

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X