Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Житомирщині двох молодиків затримали за низку серйозних злочинів

Двох парубків, один з яких не досяг повноліття, викрили працівники Чуднівського відділення поліції у низці кримінальних правопорушень, учинених упродовж уночі у двох сусідніх селах району. 

В одному – хлопці угнали ВАЗівку, позбиткувалися у чужому хліві над свійськими тваринами та викрали тушу поросяти, а в іншому – також незаконно заволоділи автівкою. За накоєне їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Одразу кілька заяв від жителів двох сусідніх сіл – Великих та Малих Коровинців – надійшли до Чуднівського відділення поліції упродовж 2 травня. 

Рано-вранці жителька Великих Коровинців заявила, що невідомий угнав її автомобіль ВАЗ 2104, який власниця звично залишила на ніч у своєму обійсті.  Слідом за нею до поліції звернувся 56-річний житель цього ж села і з розпачем розповів, що цієї ночі хтось позбиткувався у його хліві, зарізавши свійських тварин – козу та двох піврічних поросят, тушу одного з яких було ще й викрадено. Згодом надійшла ще одна заява про угон ВАЗ 21061 від жителів сусіднього села Малих Коровинців.

– Дуже скоро з’ясувалося, що усі ці події пов’язані між собою. Знайшли обидві угнані ВАЗівки у Малих Коровинцях. «Четвіркою» угонщики потрапили у ДТП і кинули її, а «копійка» знаходилася за 300 м від домоволодіння власників. У результаті проведених заходів було викрито й осіб, які набідокурили за ніч у двох селах, - розповів начальник Чуднівського відділення поліції Анатолій Корнієць.

Підозрюваними у причетності до низки злочинів виявилися двоє молодиків: 18-річний житель селища Великі Коровинці та його 17-річний приїжджий товариш з Київщини. До речі, молодший раніше уже потрапляв у поле зору правоохоронців через причетність до незаконного заволодіння транспортним засобом. 

Обидва парубки свою вину визнали і пояснили, що залізли у чужий сарай, щоб роздобути свіжину на травневий шашлик, а чужими машинами скористалися, щоб не тягнути тушу в руках. Правда, з кермуванням однієї автівки не впоралися, а завести другу, угнану вже у сусідньому селі, не змогли. 

Слідчі кваліфікували дії обох за ч.3 ст.185 (Крадіжка),ч.1 та ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.  

– Старшого з молодиків було затримано у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу, - зазначив Анатолій Корнієць.

За чинним законодавством парубкам може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

На поточний час динаміка бойових зіткнень зберігається. З початку доби відбулося 105 бойових зіткнень.  Агресор продовжує обстрі...

Протягом поточної доби відбулося понад 90 бойових зіткнень. Ситуація на фронті залишається складною, водночас, контрольованою Силами ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Росіяни завдали ударів по Куп’янському району — є загиблі ...

Поо це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:59 м. Харків. Шевченківський район. Влучання КАБ. По...

По це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій облас...

X