Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Буковині чоловіка затримали за давнє зґвалтування та вбивство. ВІДЕО

У квітні 2008-го року в одному із сіл Сокирянського району сталося вбивство 65-річної місцевої жительки. На тілі потерпілої поліцейські виявили синці, садна, а також колото-різані поранення в області шиї. В процесі досудового розслідування було встановлено, що перед убивством пенсіонерку було зґвалтовано.

Одразу встановити особу злочинця не вдалося. Згодом, завдяки якісно проведеній судовій молекулярно-генетичній експертизі, було виявлено ДНК-профіль ґвалтівника та вбивці.

Упродовж 11-ти років слідчі та оперативники крок за кроком встановлювали особу злочинця, проводячи значну кількість слідчих дій і судових експертиз. Зокрема, перевіряли коло визначених осіб на причетність до вчинення злочину та поступово, по мірі отримання результатів розслідування, це коло розширювали.

Так, минулого року до переліку осіб, які на думку поліцейських могли бути причетними до вбивства пенсіонерки, потрапив і один з односельців загиблої. У 2008 році він проживав неподалік від її будинку, а згодом одружився та переїхав до іншої області.

Перевіряючи цього чоловіка на причетність до вчинення злочину, слідчі спільно з оперативниками провели низку необхідних заходів для відібрання у нього біологічних зразків. Виділений з них ДНК-профіль експертним шляхом було порівняно з ДНК-профілем, виділеним з біологічних слідів, виявлених під час розтину тіла потерпілої. За результатами проведеної експертизи судові експерти встановили, що обидва ДНК-профіля походять від однієї людини. Щоб переконатися у правильності зроблених висновків, проведено повторні експертні дослідження, які підтвердили точність попередніх.

Враховуючи висновки зазначених експертиз, а також інші здобуті докази, слідчі з’ясували: перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вказаний чоловік прийшов вночі до потерпілої, напав на неї з кулаками і проти її волі вступив у статеві зносини.

Одразу після цього зловмисник наніс пенсіонерці тяжкі тілесні ушкодження у вигляді колото-різаних ран тулуба і шиї. Внаслідок отриманих травм потерпіла втратила велику кількість крові та померла.

Оперативники встановили місце знаходження та затримали зловмисника. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі триває досудове розслідування.

За матеріалами ВК ГУНП у Чернівецькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернівецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Українські війська продовжують ведення оборонної операції. Загальна кількість ворожих атак по всій протяжності фронту з початку доби наб...

Про це голова Харківської ОВА Олег Снєгубов повідомив у телеграм-каналі: Наслідки ворожих ударів по Холодногірському району. Влуча...

Від початку доби на фронті російсько-української війни відбулося 66 бойових зіткнень. Найбільша інтенсивність зберігається на Покровсько...

Найбільша кількість бойових зіткнень сьогодні відбувається на Покровському напрямку. Сили оборони стримують натиск російських загарбникі...

Більше ніж 1899 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 27 травня 2024 року за офіцій...

X