Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Прокуратура встановила організатора замаху на депутата Соболєва та вбивства його сина

Правоохоронці встановили організатора замаху на депутата Київської облради та бізнесмена В'ячеслава Соболєва, у результаті якого загинув його трирічний син.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва у вівторок, 17 грудня.

Причетним до організації злочину, за версією слідства, є 25-річний уродженець Росії, який залучив в якості виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, з яким познайомився в зоні бойових дій на Донбасі.

«Під час особистої зустрічі, яка пройшла в одному з ТРЦ столиці, чоловік запропонував виконавцю скоїти вбивство депутата за грошову винагороду в розмірі $ 40 000, на що той погодився», - додали в прокуратурі.

Для реалізації злочину організатор надав снайперу інформацію про потерпілого, його адреси проживання і роботи, а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортом і фінансував усі витрати, у тому числі й оренду гаража, де зберігалася зброя.

Інструкції для організації вбивства чоловік надсилав виконавцю в Telegram, а сам напередодні злочину виїхав за кордон, щоб забезпечити собі алібі.

На той час снайпер разом зі спільником самостійно визначив місце для вбивства - парковку біля ресторану, де часто з'являвся потерпілий.

«Увечері 1 грудня, коли депутат разом з дружиною і трирічним сином сів в авто, виконавець провів постріл, смертельно поранивши хлопчика», - додали правоохоронці.

25-річному організатору злочину оголосили підозру, вирішується питання про оголошення його в міжнародний розшук.

Як повідомляла раніше «Магнолія-ТВ», 1 грудня, у Києві поблизу ресторану «Маріо», що на перехресті вулиць Льва Толстого та Тарасівській відкрили стрілянину по автівці Range Rover, де перебував з родиною бізнесмен та депутат Київоблради В'ячеслав Соболєв, однак куля поцілила у голову його маленького трирічного сина, який від отриманих травм не вижив.

Тим часом в 2 грудня поліція затримала підозрюваних у вбивстві сина Соболєва та замаху на нього. 3 грудня підозрюваним повідомили про підозру. А  4-го грудня підозрюваних заарештували без права застави.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафікс...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Окупанти обстріляли цивільну автівку та будинок — є загибл...

Вчора, о10:10 ворог обстріляв КАБами Харків. Пошкоджені будівля установи, гаражі, автівки, приміщення залізниці, залізнична станція. Пос...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій облас...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Минулого вечора ворог тричі обстріляв Нікополь. Застосу...

X