Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Вибиті зуби та струс мозку: у частині під Одесою били військову та погрожували розправою. ВІДЕО

 

 

 

Скандал розгорівся у військовій частині на Одещині. Там побили рядову військову Наталю Куліш. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр оборони Андрій Загороднюк та пообіцяв розібратися.

Тим часом про те, що сталося постраждала розповіла місцевому ресурсу «УСІ».

Зясувалося, що жінка проходить службу у військовій частині А-3438 в селі Красносілка, в Лиманському районі. Це регіональний центр радіоелектронної розвідки.

Конфлікт в Наталі трапився 14 грудня, у суботу, коли її роботу викликали товариші по службі, призначивши зустріч в парку. Через сварку одна з колег сильно вдарила її в обличчя та вибила кілька передніх зубів.

За словами постраждалої, на місці був також присутній старший лейтенант, який відразу відхрестився, що нічого не бачив.

Ще кілька днів Наталії не дозволяли звертатися в госпіталь, через тиждень жінка сама покинула службу і звернулася за допомогою до медиків.

При обстеженні лікарі виявили у потерпілої струс мозку і зміщення шийних хребців. З 19 грудня Наталія проходить лікування в військовому госпіталі.

У своїй частині Куліш значиться кухаркою, та за її словами, конфлікти в неї розпочались одразу — з квітня 2019 року. Зокрема їй доводилось працювати різноробочим:  ремонтувати приміщення і виконувати будівельні роботи.

Та справжній жах розпочався, коли жінка почала відверто говорити про корупцію у частині. Але заяву до військової прокуратури не написала – через тиск і погрози.

«Я почала говорити про розкрадання сухих пайків, про те, що збирають з нас гроші, по 100-150 гривень на місяць, невідомо на що. Мене викликав заступник командира частини з тилового забезпечення Дмитро Ангелюк та заявив, що «я або служу, або не служу», і погрожував звільнити мене за станом здоров’я», — стверджує Куліш.

З квітня до грудня військова п’ять разів лікувалась у шпиталі. Сам же Ангелюк  у коментарі «Радіо Свобода» заперечив всі обвинувачення.

Як повідомляє «Думская», один із військових частини заявив виданню, що Куліш побили вже не вперше.

«Двічі побили за те, що вона вголос наважилася обуритися тим, що командир частини та його заступник по тилу крадуть та призначають собі премії у 200% окладу. Вперше її побили так, що травмували хребет», — розповів співрозмовник видання.

Він додав, що після цього жінку покарали, відправивши до Очакова у відрядження, де вона займалась ремонтом, хоча є кухарем.

«Коли приїхала з відрядження, побили ще раз. Після цього вона потрапила у шпиталь. Бійці, які це бачили, запевняють, що якщо вона після шпиталю повернеться до частини, то її зіб’є машина або її вб’ють якимось іншим способом», — зазначив співробітник центру.

Про конфлікт Наталя Куліш повідомила в Військову службу правопорядку, поліцію, Військову прокуратуру, а Службу безпеки України просить перевірити військову частину А-3438 на предмет законного списання, використання за призначенням військового майна, включаючи столову і склади.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо дев’ятирічного Микиту Ніколаєва з міста Рубіжне. Цей населений пункт окупований від травня 2022 року, а от зник Микита вже...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічного Івана Бастрюкова. Хлопець зник у місті Куп’янськ, у серпні 2022 року, приблизно за місяць до звільнення...

Працівники поліції відділення №1 (місто Гадяч) Миргородського райвідділу поліції виявили у річці Псел поблизу Гадяча тіло людини без озн...

О 8:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на другому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку у м. ...

О 17:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання житлового будинку на вулиці Вартових Неба Шевченківського району м...

X