Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Запоріжжі СБУ викрила спритників, які розпродавали підприємство по частинах. ВІДЕО

Служба безпеки України викрила діяльність злочинної групи, яка підозрюється у розкраданні майна одного з державних підприємств Запоріжжя.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці за попередньою домовленістю з комерційної структурою організували незаконний демонтаж і вивіз устаткування та обладнання держпідприємства. Під час проведення оборудки на це майно слідчими СБУ, у межах раніше відкритого кримінального провадження, вже було накладено арешт.

Комерсанти забезпечили вивезення частини обладнання, зокрема, комплектуючих до рухомого залізничного транспорту, яке перебуває на балансі підприємства. Потім викрадене у держави майно зловмисники планували реалізовувати через підконтрольну комерційну структуру.

Через дії зловмисників держпідприємству завдано збитки в особливо великих розмірах. Суму реальних втрат бюджету встановлять профільні фахівці після проведення низки відповідних експертиз.

Правоохоронці затримали чотирьох членів групи під час спроби вивезти з підприємства шістнадцять вагонних колісних пар та чотири вагонних автозчепних пристрої на загальну суму майже два з половиною мільйони гривень.

У ході обшуків на території заводу та у помешканнях фігурантів справи правоохоронці вилучили документацію, комп’ютерну техніку, чорнові записи, які будуть використані як доказова база у кримінальному провадженні.

У межах кримінального провадження були встановлені обставини шахрайських дій групи осіб. Вирішується питання щодо затримання підозрюваних та оголошення про підозру у вчиненні вказаних злочинів.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, зокрема посадовців держпідприємства, причетних до вказаного злочину.

За матеріалами прес-центру СБУ

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Поо це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:59 м. Харків. Шевченківський район. Влучання КАБ. По...

По це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій облас...

Уночі 19 травня 2024 року російські окупанти атакували Україну 37-ма ударними безпілотниками типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько...

Вночі та зранку росіяни здійснили 9 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 21 вибух. Обстрі...

Нагадаємо, напередодні, близько 13:00, армія рф вдарила дроном по одній з центральних доріг міста поблизу з зупинкою громадського трансп...

X