Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У центрі Львова спалили вщент авто журналістки «Радіо Свобода». ФОТО

У центрі Львова невідомий підпалив автомобіль Mitsubishi Colt, який належить кореспондентці української служби «Радіо Свобода» Галині Терещук та її чоловікові, журналісту Василеві Терещуку. Інцидент трапився опівночі, 30 січня, на вул. Кубійовича.

Про це написала сама журналістка Галина Терещук на своїй сторінці у Facebook.

«Щойно мені спалили машину, підійшла людина у масці», – написала вночі Галина Терещук у Facebook.

За словами сусіда подружжя Терещуків, який випадково став свідком злочину, невідомий чоловік із капюшоном на голові і закритим обличчям поклав пакет із невідомою речовиною під щітки на лобовому склі автомобіля і підпалив його.

«Сусід закричав: Що ти робиш? Ти вулицю хочеш спалити?- Ні, тільки цю машину, - була відповідь. Ми журналісти. У нас є тільки наша робота. Це напад на нас і свободу слова в Україні», - написав Василь Терещук у Facebook.

Як пише «Радіо Свобода», поруч із підпаленим автомобілем знаходились інші машини, але вогонь на них не перекинувся. Пожежники його погасили. Автомобіль повністю згорів.

Як подружжя згодом розповіли ЗМІ, мешканці з сусіднього будинку випадково зафіксували злочин на відео.

Наразі журналістка не виключає, що підпал може бути пов’язаний з її  професійною діяльністю. Тому вона звернулась із заявою у поліцію. Зараз тривають слідчі дії і правоохоронці вивчають різні версії підпалу.

«Над розкриттям цього злочину працюють кращі фахівці. Ми робимо усе можливе, аби встановити обставини події, а також осіб, причетних до підпалу транспортного засобу. Власниця автомобіля – відома львівська журналістка, пов’язує це зі своєю професійною діяльністю. Ця інформація перевірятиметься слідчим шляхом», – заявив начальник ГУ Нацполіції у Львівській області Василь Віконський.

Крім того, за фактом підпалу відкрите кримінальне провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна журналіста». Санкція статті передбачає позбавлення волі від шести до п’ятнадцяти років.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська
X