Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Чернігові п’яний водій під час затримання побив жінку-поліцейського.

О 05:30 на вулиці Івана Мазепи один з екіпажів патрульної поліції звернув увагу на автомобіль ВАЗ-21099, у якого не працював один із габаритних вогнів. Патрульні подали водієві ВАЗу сигнал зупинитися, який той виконав.

Під час спілкування з водієм співробітники патрульної поліції помітили, що у нього наявні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння (уповільнена реакція, млява вимова).

Поліцейські повідомили громадянину про свої підозри та запропонували йому пройти медичний огляд на встановлення факту алкогольного сп’яніння або ж його спростування. Почувши це, водій зненацька ввімкнув передачу, натиснув на педаль газу та став тікати.

Екіпаж негайно розпочав переслідування, паралельно передаючи інформацію та орієнтування на автомобіль утікача. В результаті до переслідування долучилося ще два найближчих патрульних екіпажі.

Правоохоронцям вдалося заблокувати ВАЗ на вулиці В’ячеслава Чорновола. Водій вийшов з-за керма і, коли до нього почала наближатися інспектор патрульної поліції, завдав їй удар кулаком в обличчя.

Відповідно до статті 45 Закону України «Про Національну поліцію» до водія застосували наручники. Також на місце одразу викликали слідчо-оперативну групу.

Огляд у медичному закладі підтвердив факт алкогольного сп’яніння затриманого водія. Результат склав 1,8 проміле. Патрульні склали два адміністративних протоколи: за ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) та ст. 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В подальшому особу доставили до Чернігівського відділу поліції.

Постраждала, 25-річна інспектор, наразі перебуває у медичному закладі з діагнозом закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій нижньої щелепи.

У порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України водія помістили до ізолятора тимчасового тримання. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 345 Кримінального кодексу України - погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Характерно, що особа не в перше потрапляє до поля зору патрульної поліції – чоловік вже притягався до адміністративної відповідальності за те, що сідав за кермо несправного авто, а також керував автомобілем без документів.

За матеріалами прес-служби Патрульної поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Загалом на цей час окупанти здійснили 58 спроб витіснити наших воїнів із займаних позицій. Ще продовжуються бойові зіткнення на 17 ділян...

До поліції Полтавщини 20-го травня близько 08:30 надійшла інформація про пожежу в одному з будинків по вулиці Миру міста Горішні Плавні....

"▪️ 15:23 м. Харків. територія Центрального парку культури та відпочинку. Внаслідок обстрілу було пошкоджено: будівлю кінотеатра, паркан...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Вночі та зранку росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 49 вибухів. Обс...

X