Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Рівному молода мати важко травмувала власне немовля, а потім залишила у кімнаті гуртожитку

У Рівному постане перед судом молода матір, уродженка Гощанського району,  яка залишила напризволяще із численними важкими травмами своє місячне немовля, яке могло загинути.

Події розгорталися 14-го жовтня торік. Дівчина проживала у Рівному в обласному соціальному гуртожитку, оскільки за місцем реєстрації не було належних умов. Тоді дівчина замкнула свого місячного сина у кімнаті і пішла.

Уночі крики дитини почули сусіди і звернулись до вахтера, який і відімкнув двері кімнати. Виявилося, що хлопчик має травми і його одразу було госпіталізовано у реанімаційне відділення.

За результатами судово-медичної експертизи у дитини було діагностовано закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку важкого ступеня з множинними крововиливами, травматичним крововиливом з наявністю переломів кісток склепіння черепа, переломом кісток носа. 

Згідно з висновком експерта, тілесні ушкодження по критерію небезпеки для життя відносяться до тяжких, а вказані травми можуть бути спричинені як умисно, так при падінні. Крім того, за результатами судово-психіатричної експертизи 19-річна дівчина є осудною.

Натомість жінка у ході допиту запевняла поліцейських, що під час купання дитина вислизнула з рук і впала.

Горе-матері повідомили про підозру, а кримінальне провадження за 2-ма статтями Кримінального кодексу України скерували до суду.

Слідчі Рівненського відділу поліції зібрали достатні докази та скерували до суду кримінальне провадження за 2-ма статтями Кримінального кодексу України: статтею 128 (необережне тяжке тілесне ушкодження) та частиною 2 статті 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Підозрювана має іще одного 3-річного сина, якого у неї відібрали та помістили до центру соціальної реабілітації дітей. Крім того, родина перебуває як неблагополучна на обліку служби у справах дітей, матір двічі притягували до адміністративної відповідальності за статтею 184 КУпАП. У січні цьогоріч суд позбавив жінку материнських прав — рішення вже набуло законної сили.

Немовля після проходження лікування помістили до притулку.

Максимальне покарання, яке може загрожувати обвинуваченій – до 3-ох років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фак...

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора відомому бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, отриманого шахрайськи...

ЗНИЩЕНО 59 ПОВІТРЯНИХ ЦІЛЕЙ: 39 РАКЕТ ТА 20 УДАРНИХ БПЛА У ніч на 8 травня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару р...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️8 травня 02:42 м. Харків силами ППО у північній частині ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі "Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару п...

X