Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

До сотні хворих на коронавірус у Києво-Печерській лаврі додалися ще десятки семінаристів

У Київській духовній академії та семінарії УПЦ МП на коронавірус захворіло 19-ро церковників. Серед них 3-є викладачів та 16 студентів.

Про це повідомляє пресслужба академії в Facebook.

Результати аналізів у хворих підтверджені лабораторно. Усі 19 духівників наразі перебувають на самоізоляції в гуртожитку Академії під наглядом медиків.

Як повідомляє«BBC Україна» інфікувалися ректор Київської духовної академії та семінарії УПЦ МП єпископ Сильвестр та ще 18 семінаристів.

Тим часом у Києво-Печерській лаврі COVID-19 діагностували вже у 103 священнослужителів, зокрема 7-ро хворих додалися за останню добу.

Про це під час брифінгу сказав мер Києва Віталій Кличко. За його словами, у 32-ох  служителів Києво-Печерської лаври взяли зразки на тестування на коронавірус.

"У Києво-Печерській лаврі, яку закрили на карантин, тривають протиепідемічні заходи. Також медики контролюють стан хворих з легкою формою вірусу, які лікуються на самоізоляції на території лаври. Усіх служителів оглядають щодня. За необхідності – госпіталізують. ", - сказав Кличко.

Лавра та академія є одним комплексом, тож разом там вже 122 хворих.

Нагадаємо, Києво-Печерську лавру закрили на карантин ще 4 квітня. Вхід на територію на разі заблокований поліцією та Нацгвардією, а всередину впускають та випускають тільки за спеціальними дозволами.

ЗМІ пишуть також про летальні випадки у святині, 3-х монахів, які померли останнім часом у Лаврі. Щоправда чи став причиною смерті саме коронавірус, офіційної інформації не надходило.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Валентина Баранова зникла на початку повномасштабного вторгнення на Херсонщині, у Генічеському районі, однак, на жаль, точно невідомо у ...

02 травня о 1:23 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на вул. Г...

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

П’ятнадцятирічний Дмитро Батіков, дванадцятирічний Георгій Чупір та сімнадцятирічний Василь Лебеденко. Усі ці хлопці зникли на тимчасово...

01 травня о 00:36 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на Харківському шосе. Загоряння сталося в квартирі на 5 повер...

X